dobroge.tv

Live

Imaginile zilei. Pompierii, obosiți după ce s-au luptat ore în șir cu focul, în urma exploziei de la Petromidia: „Felicitări, colegilor! Ați fost minunați!”

Imaginile zilei. Pompierii, obosiți după ce s-au luptat ore în șir cu focul, în urma exploziei de la Petromidia: „Felicitări, colegilor! Ați fost minunați!”
02 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O explozie urmată de un incendiu puternic a izbucnit vineri, în jurul prânzului, la o instalație a Rafinăriei Petromidia din Năvodari. Focul şi fumul puternic au putut fi văzute de la mare distanţă.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia, a fost activat planul roşu de intervenţie. Un bărbat a fost găsit mort, mai multe persoane sunt rănite - IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

Mobilizarea de forțe a fost incredibilă, 120 de pompieri participând ore în șir la lupta cu flăcările puternice. Pe lângă pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, au fost detașați și pompieri de la ISU Călărași, ISU Ialomița, ISU Tulcea și ISU Brăila.

ISU Constanţa a distribuit, vineri, 2 iulie, pe o rețea de socializare, imagini cu pompierii istoviţi, la finalul intervenţiei infernale de la Rafinăria Petromidia. Aceștia încearcă să se răcorească, având alături de ei zeci de sticle cu apă.

Imaginile au devenit la scurt timp virale, fiind distribuite atât de vicepremierul Dan Barna, alături de mesajul: „Vă mulţumesc!”, cât și de ministrul de Interne.

Am asistat azi la o tragedie şi doar profesionalismul personalului de intervenţie a făcut să fie evitat un dezastru. Le mulţumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe! Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puţin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat şi în 3 ore a fost stins. A fost o mobilizare exemplară de resurse umane şi tehnice şi ţin să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave”, a scris şi Lucian Bode pe Facebook.

De asemenea, postarea a strâns mii de aprecieri și sute de distriburi și de comentarii.

Felicitări celor care au muncit să oprească această explozie, încât nu s-a transformat într-o mare tragedie! Doamne ajută și respect!!

Respect tuturor pompierilor implicați în această misiune!

Felicitări, prin intervenția voastră extraordinar de dificilă de azi, ați protejat viața oamenilor din combinat și localitătile limitrofe. Jos pălăria


Sursă foto: Facebook ISU Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233