dobroge.tv

Live

Acțiunile Rompetrol Rafinare au scăzut după explozia de la Petromidia

Acțiunile Rompetrol Rafinare au scăzut după explozia de la Petromidia
02 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Vineri, 2 iulie, în jurul prânzului, la Petromidia Năvodari a avut loc o explozie și un incendiu puternic, în urma căruia cinci persoane au fost rănite și o persoana și-a pierdut viața. La aproximativ o oră de la tragedie, în jurul orei 13.30, acțiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti au scăzut cu aproape 5%, potrivit Ziarul Financiar.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia, a fost activat planul roşu de intervenţie. Un bărbat a fost găsit mort, mai multe persoane sunt rănite - IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

Sursa citată menționează că investitorii au tranzacţionat acţiuni RRC de circa 30.000 de lei, cea mai mare lichiditate din aprilie 2021 încoace, arată datele BVB. Preţul unei acţiuni RRC este de 0,0485 lei. Spre comparaţie preţul de la deschidere a fost de 0,505 lei pe unitate, în scădere cu 1% faţă de închiderea precedentă.

În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platformarafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate încondiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului”, a transmis biroul de presă al KMG International, acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Compania are 2,25 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu 15%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233