dobroge.tv

Live

Coronavirusul a îngheţat preţurile pe litoral: afaceriştii de la mare se întrec în oferte pentru turişti

22 iunie 2020
Publicitate

E vara ofertelor pe Litoral: în lupta cu reticențele turiștilor pentru Covid 19 și cu vremea rea, afaceriștii de la mare inventează tot felul de facilități și de reduceri, menite să atragă cât mai mult. Sunt oferte la cazare, plajele dau bonusuri la fiecare şezlong, iar unele agenții de turism oferă și excursii de o zi în preţul unui sejur.

Va fi o vară dificilă pentru turismul estival, iar hotelierii simt asta pe pielea lor. Cele mai multe camere sunt goale, iar românii nu se-nghesuie să plece către Litoral. Tarifele la mare sunt în cădere liberă și din dorința de a atrage turiști se fac tot felul de calcule.

O cameră la un hotel de trei stele din Mamaia costă în mod normal 150 de lei pe noapte. Calculele arată că plătind 300 de lei, cât costă două nopți, și rămânând o noapte-n plus, scoți un preț bun – 50 de lei pentru o persoană. Nu toți hotelierii scad tarifele cazării: unii aleg să ofere ceva în plus, de exemplu.

Nu doar tarifele cazării sunt foarte avantajoase acum: și plajele au înghețat prețurile la tot ce pot că să ofere. Deși sezonul estival vine cu igienă mult sporită față de alți ani și reguli noi, patronii de pe Litoral se feresc să bage costurile-n prețul plătiți de turiști.

Este un an atipic din toate punctele de vedere pentru turism, pentru că pandemia și izolarea i-au speriat mult pe români, așa că inventivitatea afaceriștilor de sezon e pusă la încercare. Așa apar tarife diferențiate pe-aceeași plajă, la șezlonguri. Avantajul capetelor de sezon e lipsa aglomerației și tarifele incomparabile cu lunile iulie și august.

Pe lângă prețurile mici, o vacanță pe litoral în această perioadă a anului mai are și alte avantaje: marea are o culoare incredibilă care amintește de cele mai frumoase insule grecești, iar plajele sunt aproape pustii. Începând de luni vremea se anunță frumoasă, cu 26 de grade Celsius în aer și apa mării numai bună de înotat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233