dobroge.tv

Live

Autorizația de securitate la incendiu se poate obține acum mai ușor: procedura a fost simplificată

30 iunie 2021
Publicitate

Procedura pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu s-a simplificat. Legea 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost modificată printr-o ordonanță de urgență, adoptată de Guvern. Schimbările sunt menite să simplifice procesul de avizare și autorizare și să permită debirocratizarea. Există și excepții în cazul lucrărilor care urmăresc îmbunătăţirea altor cerinţe fundamentale ale construcţiilor.

Sunt avute în vedere, spre exemplu, lucrările de consolidare, intervențiile la acoperișul clădirii, care constau în lucrări de înlocuire a învelitorii și a suportului acesteia, precum și cele pentru extinderi sau schimbări de destinație a unor încăperi aparținând construcțiilor existente, în vederea amenajării grupurilor sanitare, camerelor tehnice, ori executare de lucrări la acestea. Asta înseamnă că, de acum, unele lucrări se vor putea desfășura mult mai simplu, mult mai ușor, fără să facem rabat la siguranță, dar sunt multe din aceste lucrări care blocau luni de zile. Realizarea lor sau punerea lor în funcțiune, în așteptarea avizelor și autorizațiilor.

Stabilirea termenelor pentru obligația obținerii autorizației de Securitate la Incendiu, până la data de 31 decembrie 2022, pentru construcțiile și amenajările pentru care se face dovada alocării fondurilor necesare”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233