dobroge.tv

Live

Taximetriștii, nemulțumiți că le scad încasările: de ce preferă constănțenii și turiștii cursele de tip ride sharing

28 iunie 2021
Publicitate

Traficul din orașul de la malul mării este tot mai aglomerat, iar asta din cauza numărului mare de turiști ajunși în vacanță. Cei mai mulți dintre ei optează pentru o cursă rapidă până la locul în care s-au cazat. Bătălia cea mare se dă între cursele taxi si ride sharing care parcă au luat amploare și pe litoral. Numai în ultimele șase luni numărul mașinilor disponibile s-au înmulțit chiar și de trei ori, în timp ce încasările în regim taxi au scăzut cu 50%.

Suntem nevoite să mergem la o locație fixă”, „Ne grăbim” - Acestea sunt motivele pentru care constănțenii și turiștii aleg rapid o cursă cu taxiul, fie din gară, sau din alte stații special amenajate. Începutul verii le dă speranță taximetriștilor că pot avea din nou încasările de altădată.

Faptul că pandemia a trecut și s-au ridicat restricțiile respective și au început școlile, restaurantele și-au mărit programul, am început și noi să mișcăm și într-adevăr se revigorează puțin situația noastră financiară”, a declarat Sorin Coadă, președinte Camera Taximetriștilor.

Dar cum nicio problemă nu vine niciodată singură, aceștia au încasat încă o lovitură. Taximetriștii constănțeni resimt efectele pandemiei și nu numai. De când turiștii au și alte mijloace de transport, încasările au scăzut chiar și cu 50%.

Transportul ride sharing care s-a extins extrem de repede și pe litoral le încurcă calculele taximetriștilor constănțeni.

Pe partea cealaltă, avem o concurență neloială din partea transportului alternativ, ride sharing-ul, toate celelalte firme care dau năvală acum în perioada sezonului estival, autorizați sau neautorizați”, a mai declarat Sorin Coadă, președinte Camera Taximetriștilor.

Cu numai două click-uri turiștii dar și constănțenii obțin numaidecât o cursă.

Intru în aplicație, îmi zice unde vreau să merg, îl bifez și îmi arată ruta, pe unde ar trebui să o ia și câte mașini sunt în momentul actual. De exemplu, din Palazu Mare și până la gară, undeva la 21 de lei. Este foarte bun prețul, față de un taxi, e ceva nou și ieftin”, spune Andi.

Aproape nouă kilometri distanță parcurși în mai puțin de 15 minute și la un preț de aproape 2 ori mai mic. Așa a reușit Andi să călătorească până la Gara CFR.

Pot să văd înainte cât o să coste cursa”, spune o tânără.

Dacă mi-am uitat ceva pot să contactez persoana și vine și îmi aduce. Mie chiar mi s-a întâmplat o dată”, spune o doamnă.

Potrivit reprezentanților curselor de tip ride sharing, pe litoral numărul mașinilor a crescut chiar și de trei ori mai mult în ultimele șase luni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233