dobroge.tv

Live

Reacţia poliţistului care a salvat o şoferiţă de la moarte: "Am apucat-o de bust, de păr, nu mai ştiu exact"

Reacţia poliţistului care a salvat o şoferiţă de la moarte:
28 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O tânără de 27 de ani, care a plonjat cu maşina în lacul Ciric din Iaşi, a fost salvată de un poliţist local şi de un pompier. Femeia este un cunoscut artist plastic, băuse mult alcool şi ar fi încercat să îşi ia viaţa după ce ar fi suferit o depresie în urma divorţului. Tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru conducere sub influenţa alcoolului, faptă pentru care poate primi între un an şi 5 de închisoare.

"Ridic-o, Cristi, că se duce la fund! Repede, repede, repede!", a strigat colegul poliţistului de pe mal. Poliţistul local Cristian Neculau a asistat uluit la momentul în care maşina în care se afla tânăra a plonjat în apele lacului. Fără să mai stea pe gânduri, a sărit imediat în apă şi a scos-o pe şoferiţă.

"Am apucat-o de bust, de păr, nu mai ştiu exact, şi am tras-o spre maşină, ca să am un punct de sprijin. A început să respire, să elimine apa din plămâni şi asta a fost", a declarat Cristian Neculau.

Bărbatul a fost ajutat şi de un tânăr care se afla întâmplător în zonă. "Mi-am dat hainele jos de pe mine şi am sărit, am mers după domnişoara", a declarat al doilea salvator. Omul este pompier voluntar în Iaşi. Când a ajuns la ea, femeia i-a mărturisit că nu a fost vorba de un accident.

Tânăra este un artist plastic cunoscut în Iaşi. Lucrările acesteia au fost expuse în mai multe expoziţii de grup, dar şi personale. Motivul pentru care ar fi apăsat pedala de acceleraţie şi ar fi ajuns cu maşina în apă ar fi o depresie cauzată de un divorţ recent de un medic chirurg angajat al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Cei doi au împreună un copil.

Cazul este cercetat de poliţişti. Oamenii legii au stabilit că femeia avea o alcoolemie de 1,09 miligrame în aerul expirat şi 2,10 grame la litru alcool pur în sânge. Femeia a fost supus unei expertize psihiatrice, iar medicii au stabilit că are discernământ. 

Poliţistul local care a salvat-o a fost lăudat de primarul oraşului şi de ministerul de Interne. Iar o firmă din Iaşi a anunţat că îl va recompensa pentru gestul său cu o mie de euro, scrie observatornews.ro.

Sursă foto: ziare.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233