Asociația Stop Waste, condusă de procurorul Teodor Niță, lansată la Constanța

„Stop Waste” este Asociaţia înfiinţată de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Teodor Niţă, cel care investighează dosarele cu privire la importul ilegal de deşeuri în România.
Alături de procurorul Teodor Niţă s-au aflat la lansarea Asociaţiei şi Marian Borondel (membru Fondator), comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Dan Georgescu (membru fondator), directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Căilor Navigabile S.A, Eugen Dinescu (cenzor), întreprinzător privat şi Costel Drăghici, antreprenor.
Procurorul Niţă a ţinut să precizeze încă de la început că activitatea sa în această asociaţie nu are nicio legătură cu statutul său profesional şi activitatea din cadrul parchetului.
„Vreu să trag un semnal de alarmă asupra fenomenului grav al poluării în România care ne va pune în situaţia de a deveni o pubelă naţională”, a spus Teodor Niţă.
Problema deşeurilor în România a început după anul 2016, cînd China a oprit posibilitatea de a ajunge gunoaie pe teritoriul său. Atunci, exportatorii au căutat alte „pieţe”, aşa a ajuns România raiul deşeurilor.
„Legislaţia trebuie modificată, trebuie să ducă la recâştigarea demnităţii României. Deşeurile sunt afaceri de anvergură care depăşesc, pe alocuri, afacerile cu droguri”, a mai spus Niţă.
Asociaţia sa va milita, printre altele, pentru modificarea legislaţiei de mediu, oprirea defrişărilor şi pentru dotarea Gărzii Naţionale de Mediu cu echipamente care să-i permită să-şi atingă scopul.
„Noi ne propunem să îi evidenţiem pe cei care nu ne vor sănătoşi, pe cei care pun mai presus jocurile financiare faţă de sănătatea românilor! Oare cei care importă deşeurile, nu le exportă ar accepta macar o sacoşă, nu mai mult, din conţinutul unui astfel de container să o ţină în casa dumnealor?! Mă îndoiesc! Şi atunci se pune întrebarea: noi de ce să acceptăm milioane de tone de gunoi ale Europei la noi în ţară?”, se întreabă Teodor Niţă
Sursă foto: Adevărul
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

