dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Ceremonia de înălțare a drapelului României, pe faleza din fața Comandamentului Flotei. VIDEO

CONSTANȚA. Ceremonia de înălțare a drapelului României, pe faleza din fața Comandamentului Flotei. VIDEO
26 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sâmbătă, 26 iunie, pe faleza din fața Comandamentului Flotei a avut loc o ceremonie de înălțare a drapelului României, în prezența autorităților locale și județene și a reprezentanților structurilor militare.

La eveniment participă Stelian Gima, vicepreședintele CJ Constanța, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, însoțit de Comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev și viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu și directorul general al CN APM SA, Florin Goidea. Invitat special a eveniment, din partea prefectului, a fost Andrei Popescu, elev.

La început, au fost roșu și galben, culori folosite de negustorii români pentru a-și deosebi corăbiile de ale altora. Armata a adăugat albastrul și aici, pe malul mării, nu este greu să ne imaginăm de ce. Câteva zeci de ani mai târziu, la 26 iunie 1848, revoluționarii români au statuat acest tricolor ca fiind simbolul național al României. Ulterior, în 1998, această zi, 26 iunie, a devenit Ziua Drapelului. Este o zi cu care, cu toții rezonăm pentru că, imaginea drapelului, pe stindard, este o imagine care ne umple sufletele de bucurie, indiferent unde o vedem: la competiții sportive, la meeting-uri internaționale, la gale.

Este o imagine care ne umple sufletele de bucurie și de mândrie, pentru că drapelul este simbolul național pe care îl iubim cu toții. Și generația mea, generație care a prins tranziția de la comunism, spre libertate și generația tânără, care este puternic ancorată în ziua de astăzi, dar și cei mici, care văd în drapel un motiv de unitate și de speranță. Tocmai de aceea, drapelul va rămâne întotdeauna un simbol care veghează să rămânem alături de tradiție, dar cu privirea spre viitor. Vă mulțumesc și La mulți ani”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Să ne închinăm cu respect în fața unuia dintre cele mai importante simboluri ale țării noastre - tricolorul. Să le fim recunoscători eroilor României a căror lecție trebuie să o predăm generațiilor viitoare. Sunt mândru și recunoscător pentru tot ce înseamnă România: talent, performanță, profesionalism, ambiție, putere de muncă, inteligență iar toate acestea stau sub semnul drapelului nostru naţional. Ele ne definesc şi sunt parte din moştenirea noastră ca ţară.

La mulţi ani României şi tricolorului nostru!”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Astăzi, întreaga ţară sărbătorește un simbol al neamului românesc: steagul tricolor, simbolul nostru național cel mai de preț!

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. În forma pe care o are astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I. În decembrie 1989, românii au decupat stema cu elemente sovietice de pe steag. Și-au recuperat astfel, după mai bine de 40 de ani drapelul.


Sursă foto/ video: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233