dobroge.tv

Live

Răspunsul prim-vicepreședintelui PNL Constanţa la apelul USR PLUS de unificare a forţelor de dreapta

Răspunsul prim-vicepreședintelui PNL Constanţa la apelul USR PLUS de unificare a forţelor de dreapta
19 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Alianța USR PLUS Constanța a anunţat că le propune partidelor politice de dreapta o alianță pentru alegerile locale.Alianța își dorește ca negocierile să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie. Însă, în cazul în care în urma discuțiilor cu celelalte partide nu se ajunge la un numitor comun, Stelian Ion spune că o să candideze la funcția de primar din partea USR Plus fără susținerea altor partide de dreapta.

Prim-vicepreședintele organizației județene a PNL, Septimiu Bourceanu, a postat pe Facebook şi un răspuns la această propunere.

"O să încep prin a spune că subiectul momentului în politica de la malul mării și anume acest apel al USR și PLUS de unificare a forțelor de dreapta din Constanța sub umbrela lui Stelian Ion la Primăria Municipiului Constanța este puțin tardiv și exagerat. Explicația este simplă: PNL Constanța a inițiat o rundă de negocieri la începutul lui martie dar USR a făcut doar act de prezență. Acest lucru explică termenul "tardiv". Pentru "exagerat" o să vă spun o singură cifră 39,5%. Este procentul de favorabilitate al partidului la Constanța pentru alegerile locale. Este stabilit în urma unui sondaj care s-a încheiat la începutul acestei săptămâni. Tot acest sondaj certifică și alegerea candidaților PNL Constanța la alegerile locale din acest an. Mă refer aici la Mihai Lupu, candidat desemnat la Consiliul Județean Constanța, și Vergil Chițac, candidatul partidului la Primăria Municipiului Constanța. Acestea fiind lămurite vreau să salut intenția USR de a coaliza forțele de dreapta dar trebuie reținut faptul că PNL nu va negocia funcții dar va lua în considerare proiecte viabile pentru județ și pentru municipiu.

Așadar, în calitate de prim vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța consider că USR PLUS ar trebui să se alăture proiectului PNL de depesedizare a municipiului și a județului Constanța însă colegii noștri politici ar trebui să țină cont de faptul că PNL are la Constanța candidați cu reale șanse de câștig și cu proiecte viabile pentru Constanța. Exercițiul de imagine pus în practică de USR și PLUS în aceste zile și încercarea de a pune condiții echipei PNL Constanța nu asigură succesul unei eventuale colaborări", se arată în postare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233