dobroge.tv

Live

Ciclonul format în largul Mării Negre va lovi Litoralul vineri noapte: sunt așteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină

18 iunie 2021
Publicitate

Din păcate, însă, turiștii care au ajuns la mare nu vor avea parte de o vreme foarte bună în minivacanța de Rusalii. Ciclonul format în largul Mării Negre urmează să lovească Litoralul în această noapte, iar turismul estival are cel mai mult de suferit.

Vremea se strică puțin câte puțin pe Litoral: vântul se întețește, iar valurile devin tot mai înalte și amenințătoare. Sunt primele semne că ciclonul se apropie de România. La Centrul de Prognoză din Constanta, specialiștii urmăresc din satelit furtuna care se apropie.

Noi acum ne aflăm în zona gri, lipsită de precipitații. De aceea ne așteptam ca în vestul Dobrogei să apară prima dată precipitațiile”, spune Ioana Bucșa, meteorolog.

Sunt valuri tot mai mari, de la o oră la alta. Intensitatea maximă va fi la miezul nopții.

Centrul ciclonului care acum se află în bazinul vestic al Mării Negre se va deplasa spre Dobrogea și în cursul nopții, deci la noapte va fi exact deasupra noastră”, mai spune Ioana Bucșa, meteorolog.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 45-55 km/h”, a mai declarat Ioana Bucșa, meteorolog.

Un astfel de ciclon care formează celule de furtună în jumătatea estică a României modifică și curenții marini. Intensitatea vântului creează fenomene extreme și în aer, și în apă.

Avem curenți până la jumătate de metru, un metru în zona Sulina-Sfântu Gheorghe. Asta poate crea anumite probleme pentru navigația costieră, pentru înotători și pentru navigația marină”, a declarat Răzvan Mateescu, cercetător Institutul de Cercetări Marine.

Vremea va fi instabilă și săptămâna viitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233