dobroge.tv

Live

Se schimbă conducerea Agenţiei de Mediu şi a Gărzii de Mediu, din Constanţa - directorii, transferaţi!

Se schimbă conducerea Agenţiei de Mediu şi a Gărzii de Mediu, din Constanţa - directorii, transferaţi!
18 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Schimbări în planul administrativ local. Doi directori au fost transferaţi la alte agenţii din ţară.

Potrivit unor surse, este vorba despre directorul Agenţiei de Mediu, Celzin Latif, şi despre Marian Râşnoveanu, directorul Gărzii de Mediu. Primul urmează să fie transferat la agenţia de la Dâmboviţa, în timp ce directorul Gărzii de Mediu la cea de la Baia Mare.

Reporterii Dobrogea TV le-au solicitat o opinie în acest caz, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns.

Este posibil ca transferul lui Celzin Latif să aibă legătură cu dezastrul ecologic de la Vadu, care nu şi-a găsit rezolvarea nici după un an de zile. Deşi după ce reporterii Dobrogea TV au relatat despre această situaţie, conducerea Agenției de Protecție a Mediului a spus că va cerceta cazul şi va transmite un punct de vedere,, nici până astăzi pe adresa redacţiei nu a ajuns vreun răspuns.

Reamintim că în zona Corbu-Vadu au loc o serie de activități industriale importante din domeniul petrolier. Pământul este străbătut de conducte care transportă țițeiul operat de mari companii. Mai mult, o companie petrolieră intenționează să devieze o conductă subterană de transport țiței pe o lungime de 2.463 de metri. Reprezentanții companiei s-au adresat Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, instituție care ar trebui sa analizeze impactul asupra mediului și eliberează acordurile necesare din acest punct de vedere.

APM Constanța a decis, ca urmare a consultărilor desfășurate în cadrul comisiei de analiză tehnică din 23 aprilie 2020, că proiectul „nu se supune evaluării impactului de mediu și nu se supune evaluării adecvate”. Conform legii nr. 292/2018 sunt supuse evaluării impactului de mediu „conducte având un diametru mai mare de 800 mm şi o lungime de cel puţin 40 km pentru transportul gazelor, al petrolului, al substanţelor chimice”. Cu alte cuvinte, evaluarea impactului de mediu nu e obligatorie, dar nici nu e interzisă. Mai multe detalii despre acest subiect: Poluare gravă lângă plaja Vadu!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233