dobroge.tv

Live

Ploile au făcut ravagii în ţară - sute de case inundate, trafic întrerupt pe 5 drumuri naţionale

Ploile au făcut ravagii în ţară - sute de case inundate, trafic întrerupt pe 5 drumuri naţionale
18 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Ploile abundente din ultimele zile a creat pagube în 23 de judeţe. Cele mai afectate au fostArad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş fiind cele mai afectate.

”În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curţi sau beciuri. Traficul rutier a fost temporar afectat pe 5 drumuri naţionale (DN 1A intersecţie cu DNCB/B-IF, DN 57B/CS, DN 16/MS, DN 22D şi DN 22A/MS) şi 3 drumuri judeţene (DJ 703K/AG, DJ 764F/BH şi DJ 668/HD), atât din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, cât şi a căderilor de pietre. Printre judeţele cele mai afectate de aversele torenţiale sunt Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş”, anunţă joi IGSU.

O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Şurbeşti, judeţul Maramureş, unde au fost evacuate temporar 3 persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, acestea s-au întors în locuinţe.

Un alt eveniment similar s-a înregistrat în municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Ca urmare a precipitaţiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanţă de 5 m faţă de o gospodărie. Nu au fost afectate locuinţe şi nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane (2 adulţi şi 1 copil).

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 5 judeţe (Cluj, Galaţi, Sălaj, Suceava şi Tulcea).

”În niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor”, precisează IGSU.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233