dobroge.tv

Live

JUDEȚUL CONSTANȚA. Două persoane, arestate preventiv, pentru ajutarea unui migrant să iasă din țară, în schimbul a 3.000 de euro

JUDEȚUL CONSTANȚA. Două persoane, arestate preventiv, pentru ajutarea unui migrant să iasă din țară, în schimbul a 3.000 de euro
14 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sâmbătă, 13 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat propunerea privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpații: O.F., în vârstă de 24 de ani, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranți și M.A., în vârstă de 31 de ani, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranț.

Astfel, în concret, la data de 2 iunie, inculpatul O. A., l-a contactat pe inculpatul M. A. căruia i-a solicită să faciliteze transportul unei persoane migrant ilegal, până în Austria, la Viena; M. A. a fost de acord.

La data de 10 iunie, inculaptul M. A., care conducea microbuzului de transport persoane marca Mercedes Sprinter, după ce a ridicat mai multe persoane din municipiul Medgidia spre la le duce în Germania, și a continuat deplasarea până în localitatea Mircea Vodă de unde l-a preluat pe migrantul ilegal menționat anterior, apoi și-a continuat deplasarea până în Cernavodă.

Aici, la volanul microbuzului, s-a urcat inculpatul O. F. care și-a continuat deplasarea, împreună cu călătorii microbuzului, inclusiv migrantul ilegal, până în apropierea punctului de trecerea a frontierei Nădlac, unde au fost depistați de organele poliției de frontieră.

În schimbul serviciilor prestate, inculpatul O. A. i-a oferit inculpatului M. A. suma de 2.000 de euro la preluarea migrantului, și încă 1.000 de euro când migrantul ajunge la destinație.

La rândul său, inculpatul M. A. i-a oferit inculpatului O. F. pentru serviciile prestate în referire la migrant, sumă cu care O. F. a fost de acord.

Tot O. A. este cel care i-a asigurat cazarea migrantului la locuința unei terțe persoane din localitatea Mircea Vodă.

Cei doi inculpați au fost arestați pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

În cauză, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a lucrat împreună cu organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Gărzii de Coastă și a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța și Serviciului de Operațiuni Speciale Tulcea.


Sursă foto: Ziarul Financiar

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233