dobroge.tv

Live

File de istorie în adâncurile mării: iubitorii de senzaţii tari pot admira vestigiile arheologice subacvatice din zona Cazino!

16 iunie 2020
Publicitate

Zeci, chiar sute de vestigii și artefacte au fost descoperite în zona din fața Cazinoului de către arheologii constănțeni. Împrăștiate la câteva mile de țărm, cercetătorii au găsit în larg ancore, fusuri de coloană, fragmente de amforă și multe alte obiecte foarte vechi. Toate acestea pot fi acum vizitate de iubitorii de istorie. Scufundările se fac la Cazinoul din Constanța și sunt gratuite. Primii amatori de senzaţii tari au avut ocazia să se bucure de priveliștea subacvatică.

Înainte de scufundare, amatorii de turism subacvatic primesc informații despre istoricul obiectivelor pe care le vor vedea sub apă și date generale despre istoria și obiectivele de patrimoniu ale orașului antic Tomis. Odată intraţi în apă, amatorii au mereu ceva nou de descoperit. O şedinţă de imersiune durează jumătate de oră. Scufundătorii întâlnesc stânci populate de alge și viețuitoare mici pline de culoare, bancuri de peşti şi chiar delfini. O asemenea aventură este greu de uitat. Cei care găsesc vestigii în timpul scufundărilor nu vor putea să ia acasa artefactele, pe post de suvenir. Legea interzice să scoți obiecte din siteurile arheologice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233