dobroge.tv

Live

IMAGINI GREU DE PRIVIT

Suflete lăsate să moară de foame de a asociaţie care cerea bani şi ajutoare pentru hrana lor. Peste 150 de animale, salvate din curtea unei familii

03 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Imagini greu de privit într-un aşa zis adăpost pentru animale din satul General Scărişoareanu, comuna Amzacea, judeţul Constanţa. Oamenii legii au descins astăzi la gospodăria Doinei Leşeschi şi a soţului său, ''iubitori de animale'', care şi-au creat o asociaţie pe care au denumit-o „Asociaţia Spike-Refugiul Animalelor“.

În curtea lor, oamenii legii au găsit peste 150 câini şi pisici, care trăiau în condiţii mizerabile. În timp ce animalele mor de foame, închise în spaţii necorespunzătoare, pe pagina de Facebook a asociaţiei, sunt postate mereu mesaje prin care se cere ajutorul oamenilor pentru a dona bani şi ajutoare pentru hrana animalelor.

Iubitorii de animale au postat numeroase mesaje pe reţelele de socializare unde au atras atenţia despre dezastrul de la „Asociaţia Spike-Refugiul Animalelor“.

"Leseschi Doina tu poate razi si nu dai 2 bani oe sufletele acelea dar asteapta, fii rabdatoare, va veni momentul cand Dumnezeu nu va da 2 bani pe tine pentru chinul pe care l-ai provocat unor animale doar de dragul de a colecta bani pentru uzul tau personal!", "Nu iti e rusine sa tii acele biete animale in asemenea conditii !?!? Animalele stau asa si tu ti ai facut vila impreuna cu barbatu tau la Navodari pe spatele donatorilor!!", sunt doar două dintre mesajele iubitorilor de animale.

Joi, activişti ONG pentru drepturile animalelor, împreună cu medici veterinari şi poliţişti, au mers la Spike să salveze câinii şi pisicile suferinde. Erau peste 150 animale (100 câini şi 50 pisici), găsite murdare, flămânde, fără blană, cu ghearele smulse, închişi claie peste grămadă în cuşti prea mici pentru numărul animalelor băgate acolo sau lăsaţi prin curtea familiei sau pe câmp.

Potrivit adevarul.ro, la mijlocul lui aprilie a mai fost o astfel de verificare acasă la familia Leşeschi, dar atunci poliţiştii doar s-au mărginit în a constata şi a evalua situaţia de la faţa locului. Şi atunci, ca acum, cuplul Leşeschi s-a împotrivit acţiunii de control, dar de data aceasta, a existat un ordin de ridicare a animalelor, care a şi fost pus în aplicare.

„Astăzi, 3 iunie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o percheziţie domiciliară la adresa unor persoane despre care există informaţii că ar deţine un adăpost improvizat pentru animale, în comuna Amzacea din judeţul Constanţa. În cadrul acţiunii, medicii veterinari au evaluat starea de sănătate a animalelor, rezultând faptul că acestea sunt ţinute în condiţii improprii. Poliţiştii constănţeni au emis un ordin de plasare a animalelor în adăposturi specializate, urmând ca aproximativ 150 de câini şi pisici să fie evaluate“, a transmis Poliţia Constanţa.

„Asociaţia Spike există de 20 ani. Niciodată nu au avut ţarcuri, cuşti, câini castraţi sau trataţi. Mâncarea mereu a fost la limita sau deloc, practic este o luptă pentru supravieţuire între câini. Toţi câinii sunt bolnavi şi cei mai multi au râie, demodex, tumori sticker (fiind un adevărat focar de infecţie, ce poate afecta inclusiv comunitatea). Pe 3.06.2021 este a 2-a oară când câinii sunt preluaţi de către asociaţii, cu sprijinul organelor abilitate“, spune grupul de oameni (asociaţii şi medici veterinari) care au făcut plângeri la Poliţie la adresa lui Spike. Au mai fost şi-n urmă cu o lună de au luat câini de acolo şi i-au relocat în alte adăposturi“, arată echipa de salvare a animalelor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233