dobroge.tv

Live

Zeci de milioane de euro urcă la bordul unei nave ancorată în Portul Constanța-Sud Agigea

02 iunie 2021
Publicitate

Activitate intensă zilele acestea în Portul Constanța-Sud Agigea. Se încarcă autoturisme pe o navă de tip RO-RO. La bordul acesteia se operează 4.000 de vehicule, 3.200 fiind destinate exportului, iar 800 importului. Încărcarea mașinilor pe vapor durează 40 de ore și este posibilă cu sprijinul furnizorilor de servicii de operare portuară și transport maritim.

Rând pe rând, autoturismele sunt încărcate la bordul navei Mediterranen Sea, care așteaptă să atingă capacitatea maximă. Se operează în jur de 100 de mașini pe oră, iar acest lucru înseamnă că în mai puțin de două zile vaporul este pregătit de plecare.

În portul Constanța Sud, în această dimineață se încărcau autoturisme pe o navă. Acest tip de navă poate găzdui până la 4.000 de mașini, iar un astfel de transport se face cam de șase ori pe lună.

Dacia Renault, Ford, Mitsubishi, Peugeot și Fiat sunt principalii producători de autoturisme care se află în terminalul RO-RO din port.

Ca și volume anuale, anul acesta estimăm ușor peste 60.000 de unități. Mare parte din ele sunt destinate exportului, spre minim 30 de destinații din întreaga lume”, a declarat Marius Ionescu, director executive Romcargo Maritim.

Cele mai multe mașini care ajung pe aceste nave sunt destinate exportului, mai exact 3.200 dintre ele.

Un procent majoritar merge spre vestul Europei: Franța, Spania, Portugalia, nordul Africii, dar vorbim și de destinații exotice, cum ar fi Mauritius sau diverse insule din lumea asta, Cuba. Deci, vorbim de niște destinații foarte diverse, în întreaga lume”, a mai declarat Marius Ionescu, director executive Romcargo Maritim.

Astfel de transporturi se vor face și în perioada următoare. Săptămâna viitoare urmează o altă încărcare, media de operare fiind undeva la cinci-șase nave pe lună, spun operatorii portuari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233