dobroge.tv

Live

Indicii bursieri europeni au închis ieri la niveluri record

Indicii bursieri europeni au închis ieri la niveluri record
02 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Indicii bursieri europeni au închis marţi la niveluri record, susţinuţi de datele economice solide, investitorii fiind tot mai optimişti în privinţa perspectivelor de redresare economică a regiunii, după criza coronavirusului, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,8%, iar în timpul tranzacţiilor a atins un nou maxim istoric. Componenta resurselor naturale a avansat cu 2,9%, iar majoritatea sectoarelor şi burselor majore au fost în teritoriu pozitiv.

Majoritatea acţiunilor din regiunea Asia-Pacific au evoluat marţi în sens pozitiv, investitorii reacţionând la indicele privind intenţiiile de achiziţii ale managerilor din sectorul productiv, de 52 în luna mai, depăşind aşteptările de 51,9.

Şi pe Wall Street indicii importanţi au crescut, susţinuţi de acţiunile din sectorul călătoriilor şi cel energetic, pe fondul redeschiderii activităţilor.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,95%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,66%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,82%.

Luni, indicii europeni majori au închis în scădere, influenţaţi de datele referitoare la inflaţie din Germania şi Spania, pe fondul unei şedinţe liniştite, pieţele britanice şi americane fiind închise pentru sărbători.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233