dobroge.tv

Live

AVERTIZARE METEO

Vreme rea în toată ţara. Sunt anunţate furtuni, ploi, vijelii și grindină

Vreme rea în toată ţara. Sunt anunţate furtuni, ploi, vijelii și grindină
31 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ultima zi din mai se încheie cu ploi și temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Luna iunie debutează tot cu ploi după ce meteorologii au emis o informare meteo pentru toată ţara de ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic. Meteorologii spun că aceleași fenomene vor fi și în primele zile ale verii calendaristice.

Până miercuri, la ora 10, va fi în vigoare o informare ce vizează majoritatea regiunilor țării. În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

"Atât ultimele zile din luna mai, cât și primele din această vara aduc fenomene de instabilitate atmosferică accentuată.De azi până miercuri, la ora 10, va fi în vigoare o informare ce vizează majoritatea regiunilor țării. Vorbim de averse cu caracter torențial, fulgere, vijelie, căderi de grindină și cantități de apă de 25 l/mp, chiar 50 l/mp.Chiar și marți, prima zi din luna iunie, și miercuri, vorbim de temperaturi răcoroase.Mai ales marți, vor fi maxime de 17, 18 grade Celsius în sud-vest, 15 grade la București.A doua parte a săptămânii aduce temperaturi în creștere. În sud-vest vorbim de maxime care se apropie de temperaturi de vara. Duminică vor fi 26, 27 de grade Celsius. Până atunci suntem sub incidența acestei vremi caracteristice acestei perioade. Mai e cea mai bogată în precipitații, iunie e cea mai instabilă", a declarat Elena Mateescu, director ANM, pentru digi24.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233