dobroge.tv

Live

LIDL finanţează soluţii locale pentru Constanţa. Ce trebuie să ştie toţi cei care vor să aplice

LIDL finanţează soluţii locale pentru Constanţa. Ce trebuie să ştie toţi cei care vor să aplice
27 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Lidl România a lansat programul "Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi", un program naţional de finanţare pentru proiecte în domeniul educaţiei şi al mediului. Programul se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, printre care Brașov, Buftea, Cluj, Vaslui, Oradea, Brăila, dar şi Constanţa.

"Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" este un program de finanțare ajuns la a II-a ediție, administrat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin rețeaua fundațiilor comunitare.

Fiecare fundație oferă finanțări de 50.000 Euro în comunitate și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local.

Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.

"Am dezvoltat Fondul pentru un viitor mai bun în comunități mizând pe rețelele de oameni implicați pe care le-am construit în timp, pe ONG-uri cu experiență, și pe dorința mediului privat de a susține transformarea societății. Noi, oamenii de Fond, venim alături de oamenii din comunitate pentru a le da puterea și capacitatea să-și pună în practică inițiativele. Dacă ne unim forțele, putem transforma locul în care trăim într-un veritabil ”acasă”, se arată pe pagina https://fondulpentruunviitormaibun.ro.

Ce înseamnă programul de finanțare la Constanța?

”Noi credem că binele curge pe Dunăre, de la Galați spre Marea Neagră și se va opri în Capitala Tineretului din acest an pentru a dezvolta și implementa proiecte de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor, care vor pune focus pe formarea comunităților în jurul unor inițiative de educație și protecția mediului.

Valoarea Fondului pentru un viitor mai bun în comunități în Constanța este de 246.000 lei și reprezintă suma totală destinată finanțării proiectelor pe educație și/sau mediu. 

Pentru a atinge scopul programului, de a activa comunități în jurul unor inițiative de educație și mediu, vom investi din FOND suma de 98.400 lei către reamenajarea și animarea pasajului pietonal de la Gară printr-un grant acordat ONG-ului Creative Plus și restul de 147.600 lei vor fi acordați sub formă de granturi pe baza unui concurs de proiecte, din care să finanțăm aproximativ 5 – 8 proiecte. ”

Toţi cei care vor să afle detalii despre cine poate aplica, care sunt etapele şi calendarul programului, dar şi ce proiecte pot fi finanţate, o pot face accesând următorul link: https://fondulpentruunviitormaibun.ro/.../solutii-locale.../

Exemple de programe de finanţare

Programe educaționale, creative și inovatoare care să contribuie la:

  • Programe educaționale pentru integrarea persoanelor cu dizabilități sau cu nevoi speciale, amenajarea unor spații comunitare incluzive pentru aceștia
  • Inițiative ale comunităților de creativi de înființare a unor spații de lucru STEAM (de exemplu: hub-uri sau cluburi de robotică, de electronică, de artă digitală etc.)
  • Proiecte legate de educație de mediu, sănătate și promovarea stilului de viață sănătos, sportiv
  • Proiecte de amenajare, întreținere și activare a spațiilor comunitare verzi sau din școală/grădiniță prin activități de învățare și joacă, pe termen lung
  • Proiecte de amenajare a spațiilor pentru desfășurarea sporturilor în aer liber și de educație pentru mediu;
  • Proiecte de bune practici care vizează responsabilizarea cetățeanului și implicarea acestuia în amenajarea sau întreținerea spațiului comun de locuit sau public.

DESCARCĂ DE AICI GHIDUL APLICANTULUI

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233