dobroge.tv

Live

Alimentarele din stațiunea Mamaia nu vor fi desființate: cât timp respectă legea, vor putea funcționa, spune municipalitatea

24 mai 2021
Publicitate

Magazinele din Mamaia vor funcționa în continuare, câtă vreme se respectă legea. O spun autoritățile, după ce această problemă a fost intens dezbătută. Conform legii, este interzisă comercializarea anumitor produse, iar atât timp cât se conformează, patronii unităților alimentare pot răsufla ușurați.

O apă pe plajă, o gustare sau o răcoritoare la preț mai mic - erau lucruri normale pentru mulți turiști veniți în stațiunea Mamaia. De multe ori, oamenii se aprovizionau de la alimentară, ca să economisească niște bani.

De la alimentară că bănuiesc că e mai ieftin de la restaurant”, spune un tânăr.

Mă duc să-mi iau niște apă de la un magazin. Am zis să nu mai car și apă”, spune o constănțeancă.

Faptul că i-ar putea închide i-a neliniștit pe mulți dintre cei cu astfel de afaceri. Vară de vară, turiștii formau cozi pe faleza din Mamaia ca să cumpere produse alimentare pentru care ar fi plătit chiar triplu la restaurante și baruri.

Sperăm să se autorizeze. Sperăm la un răspuns pozitiv”, a declarat George Pintilie, patron magazin.

Reprezentanții magazinelor spun că ei funcționează într-un cadru perfect legal. Orice decizie restrictivă ar însemna un abuz, cred aceștia.

Din punct de vedere legal noi funcționăm conform HCLM 427 din 2017. Când se va aproba noul regulament, atunci vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Aristotel Cazacu, reprezentant Asociația Magazinelor din Dobrogea.

Reprezentanții municipalității spun că unitățile de alimentație nu vor fi desființate. Câtă vreme este respectată legea, acestea vor putea funcționa.

Spațiile comerciale trebuie să aibă în autorizația de construire și tipul de funcționare pe care îl poate desfășura. Deci toate aceste unități care respectă legea funcționează fără probleme”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Mai exact, în galantare nu au ce căuta produsele perisabile. Vorbim aici de elemente precum brânzeturile, mezelurile sau ouăle.

Totodată, este interzisă și comercializarea băuturilor alcoolice în afara restaurantelor sau complexurilor hoteliere. Amenzile pentru cei care nu respectă legea și comercializează asemenea produse sunt în acest moment între 80 și 100 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233