dobroge.tv

Live

Restaurantele nu se deschid de la 15 iunie - hotelierii ameninţă că dau în judecată Guvernul

10 iunie 2020
Publicitate

Patronatele din turism ameninţă că vor acţiona în instanţă Guvernul. Nemulţumirile pornesc de la faptul că restaurantele ar putea să nu fie deschide de la 15 iunie, aşa cum se întâmplă în cazul mall-urilor. Acestea consideră că menţinerea restaurantelor închise subminează economia naţională.

Patronatele şi hotelierii din turism sunt nemulţumiţi în urma declaraţiilor făcute de Klaus Iohannis potrivit cărora restaurantele nu se vor deschide pe 15 iunie. Aceştia spun că de la mijlocul lunii încep să vină cei mai mulţi turişti, mai exact 500.000, care şi-au achiziţionat deja pachete cu mesele incluse. În acest context, serviciile nu pot fi prestate, spun ei. 

 “Chiar și o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv față de alte țări din zonă, care au ridicat deja aceste restricții și, în același timp, aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din țară. În acest context, perspectiva ca restaurantele din hoteluri să nu se deschidă pe data de 15 iunie, în plin sezon estival și după trei luni de pauză, a șocat întreaga industrie a turismului din România. Dacă această decizie a fost luată pe baza unui studiu real, așa cum se afirmă, ne întrebăm dacă țări precum Grecia, Bulgaria sau Turcia nu au facut acest tip de studiu, în condițiile în care ele au ridicat deja restricțiile pentru restaurante”, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233