dobroge.tv

Live

Municipiul Constanța, în scenariul verde: restaurantele, instituțiile culturale și sălile de jocuri pot funcționa la o capacitate de 50%

10 mai 2021
Publicitate

Municipiul Constanța se află în scenariul verde, cu o rată a infectărilor mai mică de 1,5 la mie, pentru prima dată după aproape nouă luni de zile, spun autoritățile. Asta înseamnă că restaurantele, instituțiile culturale și sălile de jocuri pot funcționa în interior la o capacitate de 50%. Oficialitățile atrag însă atenția că multe dintre reguli sunt încă în vigoare și nu este cazul să ne culcăm pe o ureche.

Nouă luni - atât a trecut de când municipiul Constanța nu s-a mai aflat în scenariul verde. Se pare că măsurile de protecție au fost eficiente, iar acum oamenii se vor bucura de o serie de relaxări.

„Ultima oară când rata de incidență a coborât sub pragul de 1,5 la mie a fost la sfârșitul lunii septembrie, anul trecut. În momentul de față, având la nivelul municipiului Constanța o rată de sub 1,5 la mie, unitățile de alimentație publică pot funcționa până la maximum 50% din capacitate”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Iar vestea le dă mari speranțe managerilor de restaurante. Sezonul estival vine cu pași repezi, iar capacitate mai mare înseamnă, automat, și încasări mai bune.

Face diferența, bineînțeles. Pentru că poți să operezi cu același număr de personal și la 30% și la 50%. Creștem productivitatea”, a declarat Sorin Petcu, reprezentant restaurant.

Totuși, unii operatori din HoReCa și-ar fi dorit o relaxare totală. Ei spun că o vară fără restricții ar însemna mai mulți turiști.

Dacă dau drumul la toate restricțiile la 1 august, într-o lună de zile nu ai ce să faci. Până la 1 septembrie. Era bine să se ridice toate restricțiile până la 1 iunie, ca să vină lumea și la interior”, a declarat George Gigică, reprezentant hotel.

De relaxarea restricțiilor beneficiază și instituțiile culturale. Acestea și-au crescut capacitatea de la 30% la 50%, ceea ce înseamnă, evident, și mai multe restricții vândute.

Bineînțeles că voi merge. Stau toată vara pe litoral, așa că nu este nicio problemă”, spune un turist.

Oamenii sunt încântați și privesc cu speranță înainte. După atâta timp, era nevoie de o relaxare, cred aceștia.

O să înceapă sezonul peste puțin și lumea vrea să iasă la plimbare cu familia, să vină pe litoral să se plimbe”, spune un constănțean.

Autoritățile îndeamnă însă la precauție. Multe reguli sunt încă în vigoare și o delăsare ar crește din nou numărul cazurilor de COVID.

Masca, igienizarea și distanțarea, după cum ne-am obișnuit, sunt măsuri general valabile în această perioadă, în care, chiar dacă este soare, chiar dacă e frumos, chiar dacă rata de incidență e în scădere și avem puțin mai multă libertate, suntem totuși în plină pandemie”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Luni, incidența în municipiul Constanța era de 1,01, în scădere față de zilele precedente. La nivelul județului, s-a înregistrat o rată a infectărilor de 0,81 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233