dobroge.tv

Live

Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, în cabinetele medicilor de familie din Constanța, înscriși în programul de vaccinare

29 aprilie 2021
Publicitate

Prima tranșă de vaccin de tip Johnson & Johnson a sosit în Constanța! Este vorba de 10.000 de doze care urmează să fie distribuite către cabinetele medicilor de familie înscriși în campania de vaccinare împotriva COVID-19. O parte dintre medici privesc cu reținere această etapă care va începe pe 4 mai și spun că nu cred că vor face față valului de pacienți.

10.000 de doze din serul celor de la Johnson & Johnson au sosit la Centrul Regional de Distribuție din Constanța. Este prima tranșă care a ajuns în municipiu.

Într-o primă fază aceste vaccinuri vor fi distribuite medicilor de familie și vor fi utilizate în campanii țintite. Medicii de familie vor întocmi liste cu numărul de persoane arondate medicilor de familie, care doresc vaccinarea și în funcție de solicitările medicilor de familie DSP Constanța va reuși să trimită numărul de doze solicitate”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Nu toți medicii de familie se arătat însă dispuși să participe la campania de imunizare din cauza mai multor factori.

Sub nicio formă. În primul rând noi nici nu am fost instruiți despre acest vaccin, nu știm la ce temperturi se ține. Ce auzim la televizor auzim și noi. Nu, nu putem pentru că trebuie să fie circuite separate. Noi nu ne ocupăm numai de vaccinare aici, ne ocupăm de consultații, de telemedicină, de vaccinare copii, consultații copii”, a declarat Maria Ianus, medic de familie.

Claudia Voicu, asistent cabinet medical de familie: Ce vă pot spune e că nu există spațiu suficient la toți medicii. Nu știu cum ne-am descurca așa cu timpul.

Reporter: Așadar veți începe vaccinarea de pe 4 mai. Cum v-ați gândit să vă organizați?

Claudia Voicu, asistent cabinet medical de familie: Nu știu să vă spun, încă nu. Noi cred că nu am opta pentru așa ceva, la cabinetul unde lucrez eu.

Reporter: S-au arătat interesați pacienții?

Claudia Voicu, asistent cabinet medical de familie: Nu foarte. Nu.

Și părerile constănțenilor privind vaccinul de la Johnson & Johnson sunt împărțite.

Poate să se facă și trei doze și patru doze, pe toate le fac”, spune o constănțeancă.

Nu am nicio informație despre el și nu”, spune un constănțean.

Medicii de familie care s-au înscris în program vor începe vaccinarea săptămâna viitoare, pe 4 mai.

Pentru noi este foarte util să înceapă și vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie pentru că sunt și dânșii într-un număr foarte mare, au și dânșii o listă de pacienți și îi cunosc foarte bine. Pentru noi este mult mai riscant, vine omul nu știi nimic despre dânsul”, a declarat dr. Ortanza Dancă, medic coordonator Centru de Vaccinare Pavilionul Expozițional.

Suma pe care o va primi medicii de familie pentru fiecare persoană vaccinată la cabinet crește de la 30 la 40 de lei.

Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.Vaccinarea la medicul de familie poate fi făcută doar de cei care au peste 65 de ani sau suferă de boli cronice. Mai mult, la Pavilionul Expozițional a fost înregistrat și un record. Astăzi s-au imunizat 2.449 de persoane. În municipiul Constanţa rata de infectare a atins joi 2,34 de cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233