dobroge.tv

Live

Hotelul Palace, emblemă a orașului vechi, este pus din nou spre vânzare: proprietarii cer cinci milioane și jumătate de euro

29 aprilie 2021
Publicitate

Cu o istorie de peste un secol, Hotelul Palace reprezintă unul dintre simbolurile orașului de la malul mării. Clădirea a trecut rând pe rând prin mâinile mai multor proprietari pentru care întreținerea acesteia era mult prea costisitoare. Este scos la vânzare din nou pentru cinci milioane și jumătate de euro, iar primii investitori interesați de grandioasa clădire nu au întârziat să apară.

Era bine cum funcționa. Am fost si la local, la buna petrecere. Acum e gunoi ca și ăla de acolo, ca și economia naționala e tot gunoi”, spune un constănțean.

Constănțeancă: Era frumos, era.. acum se degradează pe zi ce trece.

Reporter: Este un pericol pentru trecători?

Constănțeancă: Cred că da.

Sunt cuvintele amare care descriu o emblemă a orașului de la malul mării. Hotelul Palace, fratele mai mic al Cazinoului din Constanța, a fost construit în 1914 și a avut o importanță aparte încă de la începuturi.

Se spune că este în stil eclectic cu influențe art nouveaux. Eu aș îndrăzni să spun că are mai mult influențe neoclasice. Este realizat pentru standardele vremii, la o calitate excepțională, toate etajele aveau acces cu lift, toate camerele aveau baie, aveau calorifer, aveau curent electric, toate etajele aveau telefon. De la gară până aici se ajungea cu un autobuz decapotabil. De aici se organizau excursii către Mamaia”, a declarat Andrei Chivu, arhitect.

Hotelul Palace se întinde pe o suprafață totală de aproape 7.000 de mp, trei etaje și are în total 99 de camere. A fost modernizat parțial ultima oară în 2009. În timp, igrasia a pus stăpânire pe pereții interiori și tavan, iar în exterior bucăți mari din tencuială au căzut. Nicio latură nu a rămas neatinsă de intemperiile vremii. Doar două-trei etaje s-au renovat ultima dată.

După Revoluție, hotelul a fost lăsat de izbeliște, mai ales pe fondul degradării considerabile a centrului vechi al Constanței. Abia în 2006 hotelul și-a primit din nou turiștii, până în 2017 atunci când a fost din nou închis.

Soluția tehnică cea mai bună, ar fi structura din metal. Practic se adaugă o carcasă metalică pe interior, în cadre cu diagonale. Este o structură foarte ușoară, se montează ușor, este și convenabilă ca preț. Ea preia foarte bine aceste încărcări orizontale”, a mai declarat Andrei Chivu, arhitect.

Hotelul de trei stele situat la doi pași de mare este acum pus la vânzare. Proprietarii nu îl mai pot întreține și caută cumpărător care poate readuce la viață acest simbol al orașului nostru.

Alexandru Nichita, broker/owner: Prețul de listă este de la 5.5 milioane de euro de la care așteptăm oferte în urma vizionarilor și verificării documentației.

Reporter: Prezintă interes? Aveți clienți?

Alexandru Nichita, broker/owner: Prezintă, suntem deja, nu s-a materializat într-o tranzacție la notariat. Dar în momentul de față suntem în partea de analiză a documentelor.

Dacă ar fi fost reabilitat, o noapte de cazare într-o cameră de hotel ar fi ajuns la 200 de euro, estimează specialiștii în imobiliare.

Are chiar o poziție excelentă în Portul Tomis și în Constanța. Și din punct de vedere istoric, turistic. Starea lui tehnică este destul de proastă, nu s-au mai făcut investiții foarte de mult. Din punctul meu de vedere, valoarea lui cred că se duce undeva la 3.8 milioane - 4 milioane de euro la o vânzare la licitație având în vedere investițiile. Valoarea lui reală ar trebui să fie mult mai mare în cazul în care hotelul ar fi funcționabil”, a declarat Andrei Mureșan, agent imobiliar.

Pe fiecare etaj sunt câte șapte camere pentru o persoană, 20 de camere duble și șase apartamente. Hotelul are un restaurant de 250 de mp, balcon și o terasă de aproape 200 de mp. Un magazin de cafea, un bar de zi și multe alte spații comerciale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233