dobroge.tv

Live

Cîţu: Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant

Cîţu: Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant
27 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Florin Cîţu a declarat că România se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19, dar regulile trebuie respectate în continuare.  "Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut", a afirmat el. 

Premierul a arătat că, după ce trece weekendul de Paşte şi 1 Mai, trebuie să fie folosite toate resursele pentru a avea o campanie de vaccinare de succes.  "Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare", a adăugat Cîţu.

"Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor", a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

El a subliniat că regulile trebuie respectate în continuare, în contextul în care în următorul weekend ortodocşii sărbătoresc Paştele, dar este şi 1 Mai, când se merge în vacanţă.

"Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Cum aţi administrat perioada de până acum veţi face treabă bună şi în acest weekend", a adăugat el.

Premierul a afirmat că a discutat şi cu aleşii locali, menţionând că vrea şi implicarea prefecţilor.

"Am cerut şi acolo implicare, aş vrea să văd şi la dumneavoastră. E important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Timişoara e un exemplu foarte bun", a explicat Florin Cîţu.

El a făcut referire şi la începerea activităţii centrelor drive thru şi a centrelor de vaccinare mobilă.

"După ce trece acest weekend trebuie să punem toate resursele pe care le avem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţi. Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Sunt optimist, avem dozele, românii vor să se întoarcă la o viaţă normală. Punem resursele la dispoziţie şi românii se vor vaccina", a afirmat Cîţu.

Sursă foto: romaniatv.net

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233