dobroge.tv

Live

VAL DE NEMULȚUMIRI ÎN RÂNDUL COMERCIANȚILOR

Agenții comerciali din Galeriile Soveja au intrat din nou în vizorul autorităților locale: mai bine de jumătate de an funcționează fără drept

26 aprilie 2021
Publicitate

Comercianții din Galeriile Soveja nu vor să părăsească spațiile pe care le ocupă, deși contractele încheiate cu Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” au încetat. În acest sens, reprezentanții RAEDPP au apelat la servicii juridice externe pentru a remedia situația în instanța. Ulterior, spun autoritățile, vor porni o consultare publică prin care cetățenii vor putea decide ceea ce se va construi pe acest teren.

De mai bine de un deceniu, bazarul Ștefăniță Vodă, cunoscut și drept Galeriile Soveja, a intrat într-un con de umbră. Comercianții au început să închidă obloanele rând pe rând, iar clienții care le mai trec pragul celor prezenți sunt tot mai puțini.

Nu prea fac așa, rar iau pâine și un lapte. Toate să le dărâme de aici că nu sunt bune. E o țigănie”, spune o constănțeancă.

Din luna septembrie a anului trecut contractul operatorilor economici a încetat, însă o parte dintre ei nu au vrut să accepte ideea de a pleca. Doar cei care aveau standuri în interiorul galeriilor s-au conformat.

Chiriașă: La început nu știam, dar pe parcurs am aflat.

Reporter: Și cum ați primit vestea?

Chiriașă: Vă dați seama, unde plecăm acum? Chiriile sunt foarte-foarte mari, cel puțin în oraș, nu știu. Am sperat de fiecare dată că poate-poate se mai prelungește. Măcar un an, ca între timp să putem să ne orientăm în altă parte.

Alții au apelat la instanță considerând că li se face o mare nedreptate.

Ne întâlnim în instanță, ce să facem? Eu deja i-am dat în judecată. Construcția e a mea, eu am evaluări la construcție, eram asociați cu ei”, spune un chiriaș.

Domnul are magazin alimentar în bazarul de pe Ștefăniță Vodă de mai bine de 25 de ani. Spune că doar legea îi poate salva afacerea în acest caz.

Intrăm toți în șomaj. Dacă vor numai corporațiile mari să trăiască.. Noi i-am dat în judecată. Suntem în Instanță pentru construcție și pentru prelungirea contractului pentru că asta e situația. Vedem. În continuare, fiecare pe drumul lui. Să fie șomeri mai mulți, să rămână corporațiile mari. Asta e, dacă asta se dorește în România”, mai spune chiriașul.

Tot la instanță apelează și reprezentanții Regiei Autonome Exploatare Domeniului Public și Privat Constanța. La sfârșitul săptămânii trecute a fost aprobat în ședința de Consiliu Local un proiect prin care se dorește cooptarea de servicii juridice externe.

Din păcate, comercianții din acest bazar au fost tratați cu totul și cu totul diferit. Adică, nici unul din acești comercianți nu are contractul la fel cu al celuilalt. Unul din motive este faptul că, la acest moment, Regia are foarte multe litigii, iar compartimentul juridic nu poate acoperi”, a declarat Teo Hira, director RAEDPP Constanța.

După evacuarea tuturor comercianților, Regia va porni o consultare publică prin care cetățenii își pot manifesta opțiunea pentru ceea ce ar urma să se construiască pe acest teren întins pe o suprafață de 3.300 de metri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233