dobroge.tv

Live

Noul regulament al parcărilor a fost aprobat de consilierii municipali: șoferii vor achita între un leu și patru lei pe oră, în funcție de zonă

23 aprilie 2021
Publicitate

De astăzi municipiul Constanța este împărțit în patru zone de parcare. Constănțenii și turiștii vor fi nevoiți să achite diverse sume pentru un loc de parcare. Cel mai mic tarif pentru o oră de parcare este de un leu în cazul zonei 2, iar cel mai mare este de patru lei în zona 0, adică zonele centrale și stațiunea Mamaia, aceastea fiind și cele mai frecventate de constănțeni și turiști. De asemenea, în intervalul 08.00-16.00 de luni până vineri, locurile de parcare de reședință pot fi ocupate de orice altă persoană, doar dacă plătește tariful aplicabil zonei.

Regulamentul parcărilor a fost aprobat de consilierii municipali! Începând de vineri Constanța va fi împărțită în patru zone de parcare.

Regulamentul parcărilor practic a fost realizat astfel încât să ofere un cadru absolut corect deținătorilor de autovehicule din municipiul Constanța. Și un lucru foarte important, să încurajeze deplasarea constănțenilor cu mijloacele de transport alternative, dar și cu cele de transport în comun, puse de dispoziție de CT BUS”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Tariful a fost calculat în funcție de anumiți factori, de la întreținerea și administrarea locului de parcare până la dezvoltarea unor noi locuri de parcare.

În zona 0, primele 30 de minute de parcare vor fi gratuite. După acest interval, tariful este de 4 lei pe oră. Cei care doresc pot obține un abonament lunar pentru care vor achita aproximativ 200 de lei.

În această zonă sunt incluse centrul orașului, dar și stațiunea Mamaia în perioada 15 mai - 15 septembrie.

În zona 1, după cele 30 de minute gratuite, ora costă 3 lei. Cei care nu locuiesc în această zonă pot obține abonament pentru care trebuie să plătească aproximativ 500 de lei pe lună.

Constănțenii care nu locuiesc în zona 0, nu pot obține un abonament.

În zona 2, după jumătate de oră gratuită, tariful devine un leu pe oră. Aici plata se face 24 de ore din 24.

Mai exact, aici sunt disponibile abonamente pe o zi care costă 20 de lei; prețul pentru o săptămână este de 100 de lei, iar pentru o lună 150 de lei. Abonamentul pe un an este de aproximativ 200 de lei.

Ultima de pe listă este zona 3 și cea mai importantă pentru că include cele mai multe locuri de parcare. Prețul unui loc aici ajunge la aproximativ 500 de lei pe an.

Foarte bun. Eu am avut în față și am dat 120 lei pe luna, așa că mai bine aici. Dar cine mai apucă? Că sunt toate ocupate aici. Asta e, cine a apucat. Suntem din 86 și nu ne-am gândit să luăm”, spune o constănțeancă.

Una caldă și una rece, așa resimt constănțenii schimbările. În ultimii ani cu greu și-au găsit câte un loc de parcare: fie pe trotuar, fie pe carosabil. Acum, noile tarife nu le sunt deloc pe plac.

Mi se pare exagerat. Trebuia să se facă o selecție pentru locatari. Mă gândesc pentru că am mai umblat și prin țară și sunt totuși diferite tarifele”, spune un constănțean.

Unii oameni tânjesc de ani buni la un loc de parcare în fața scării. Însă fără succes.

Constănțean: Nicăieri în lume nu este așa de scump ca la noi. Ce vor să facă este o greșeală. Trebuiau să facă niște automate din alea, de la ora 08.00 la 17.00 liber, după amiaza plătești cinci lei.

Reporter: Nu beneficiați de o parcare în spatele blocului?

Constănțean: Sunt înscris de cinci ani, am dosarul depus la dumnealor. Dar mai durează.

Constănțenii care vor să dețină un astfel de loc, trebuie să aibă domiciliul sau sediul la 200 de metri distanță de parcare. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța regulamentul parcărilor va intra în vigoare treptat pentru că este nevoie de parcometre, marcaje și semnalizare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233