dobroge.tv

Live

Scufundări gratuite pentru turişti şi constănţeni

Scufundări gratuite pentru turişti şi constănţeni
04 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Veste bună pentru turiştii şi constănţenii pasionaţi de scufundările subacvatice. Aceştia vor avea ocazia în această vară să vadă îndeaproape vestigiile portului antic Tomis.

 Acest lucru este posibil datorită proiectului Urbe Submersi, în cadrul căruia 200 de persoane, echipate în costume de scufundare şi însoţite de ghizi sau scafandri instructor vor vizita în mod gratuit vestigii ale portului antic Tomis aflate în zona Cazino Constanţa – dig Poarta 1 Port Constanţa. Înainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea ghizilor – scafandri. Plecarea în tururile ghidate se va face la intervale de câte 10 minute, pentru preîntâmpinarea aglomeraţiei la obiective şi pentru o cât mai bună gestionare a grupurilor. 

 “Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic şi se va desfăşura în mod responsabil şi neinvaziv, tururile subacvatice desfăşurându-se sub coordonarea şi supravegherea instructorilor de scufundare. Aceştia au competenţa necesară de a însoţi grupurile de vizitatori: sunt scafandri profesionişti, brevetaţi în specificul arheologiei submarine şi instruiţi în legislaţia de patrimoniu naţional, având o bogata experienţă în expediţii de scufundări şi proceduri de urgenţă specifice, beneficiind de toate calificările în conformitate cu standardele şi legislaţia UE in acest domeniu”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. 

 Scufundările gratuite pot fi făcute în perioada 15 iunie – 27 iulie, în fiecare zi de luni, în limita locurilor disponibile, aproximativ 30 pe zi de scufundare. Înscrierile se vor putea face pe formularul ce va fi publicat pe pagina de Facebook „Urbe Submersi”. Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.), aria tematică: Patrimoniu Cultural Material, valoarea acestuia fiind de aproximativ 78.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233