dobroge.tv

Live

România, groapa de gunoi a Europei. Un alt container încărcat cu deșeuri de cauciuc, oprit în Portul Constanţa

România, groapa de gunoi a Europei. Un alt container încărcat cu deșeuri de cauciuc, oprit în Portul Constanţa
21 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deșeuri.

În data de 19.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au descoperit un container sosit din Regatul Unit al Marii Britaniei, încărcat cu anvelope verzi – deșeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme, pentru o firma de pe raza judeţului Vălcea care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luat măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri de cauciuc către țara de origine.

Miistrul Mediului: "Este o luptă continuă cu mafiile"

"Este o luptă continuă cu mafiile", a declarat la Digi24 ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a vorbit despre organizațiile de crimă organizată în jurul activităților cu deșeuri. Ministrul a spus că România nu are un sistem organizat pentru colectarea selectivă și depozitarea ecologică a deșeurilor.

"Importul de gunoi este ilegal. În Uniunea Europeană se vând cantități semnificative de deșeuri reciclabile dintr-un stat membru în altul. Am stabilit cu poliția prin ce modalități să limităm accesul anumitor produse în România, să putem scana camioanele, să vedem ce conțin comparativ cu documentul pe care le completează. E o luptă continuă cu mafiile, sunt mai multe organizații criminale, de crimă organizată în jurul acestor activități", a declarat ministrul Mediului.

El a făcut referire la situația din Bihor când în curtea unei firme au fost găsite aproape 190 de tone de deșeuri care fuseseră aduse cu camioanele din Italia: "ajungeau acolo și firul mergea mai departe, de la firmă de reciclare din Cluj, etc".

"Oamenii ăștia sunt organizați", a conchis ministrul.

Tanczos Barna a subliniat că România are o problemă în sensul că nu este capabilă să ofere materie primă pentru industria de reciclare.

"În mod paradoxal, în România există o adevărată industrie de reciclare, însă statul nu e capabil să ofere materie pentru această industrie de reciclare. Este o anomalie, să ai industria de reciclare, dar să nu ai un sistem organizat care să facă tot procesul de colectare selectivă a deșeurilor, de tratare, de transport și depozitare. Avem o industrie întreagă, fabricile de ciment așteaptă materie primă de calitate.

Sunt firme specializate pe reciclare și unele trebuie să plece din țară pentru că România nu e în stare să organizeze la nivelul primăriilor sau al județelor colectarea separată, tratarea, astfel încât materia primă să fie pregătită pentru industrie. Vom finanța din PNRR industria de reciclare astfel încât capacitatea să se dezvolte. Intrăm cu controale și peste autorități publice locale, și la persoane fizice, și la proprietarii de terenuri, așa încât să simtă lumea că îi doare, că îi arde la buzunare", a afirmat Tanczos Barna.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233