dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS ÎN LUME. Germania depăşeşte pragul de trei milioane de cazuri Covid-19

CORONAVIRUS ÎN LUME. Germania depăşeşte pragul de trei milioane de cazuri Covid-19
12 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Germania a depăşit luni pragul de trei milioane de cazuri de covid-19, anunţă Institutul Robert Koch, în contextul unei multiplicări a unor îndemnuri la o multiplicare a restricţiilor, relatează AFP, citat de news.ro.

Bilanţul total al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 3,011 milioane, după ce bilanţul zilnic a crescut luni cu 13.245 de cazuri de covid-19, precizează RKI. Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 78.452.

Rata incidenţei la nivel naţional în ultimele şapte zile a crescut la 136,4 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori şi se află peste nivelul declanşării unei însăpriri a restricţiilor.

Cancelarul german Angea Merkel a îndemnat din nou, în weekend, la o reuniune a deputaţilor din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU), la o carantină strictă la naţional pe o perioadă scurtă, în vederea unei opriri a celui de-al treilea val al epidemiei în ţară, care continuă să crească, în pofida unei limitări a deplasărilor aflată în vigoare.

Guvernul Merkel preconizează o însăsprire a legislaţiei naţionale împotriva covid-19 cu scopul de a plasa întreaga ţară în ”carantine” - inclusiv impunerea unor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în pofida unei rezistenţe la nvel local sau regional.

Această amendare a legislaţiei sparge un tabu în Germania, o ţară în care federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sănătăţii.

Mai multe landuri sunt acuzate de laxism în lupta împotriva pandemiei.

Sursă foto: DW.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233