Ștefan Adrian Strungaru, unul dintre scafandrii înecați în Eforie Nord, era profesor universitar și printre cei mai buni ecotoxicologi din România

Lovitură grea pentru învățământul universitar din Iași. Ștefan Adrian Strungaru, unul dintre scafandri înecați în Eforie Nord, a fost biolog marin şi profesor universitar în Iași.
În vârstă de 32 de ani, acesta a lucrat ca asistent de cercetare științifică în ecotoxicologie (ecotoxicolog) în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Biologie, Laboratorul de Lucrări practice de Hidrobiologie. Mai mult decât atât, era unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din România.
Bărbatul și-a pierdut viața vineri, 9 aprilie, în Marea Neagră, în dreptul stațiunii Eforie Nord, alături de alt bărbat în vârsta de 54 de ani, alături de care supraveghea lucrările de lărgire a plajelor. Cei doi au dispărut în mare, moment în care s-a dat alarma, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a intervenit pentru căutarea celor doi. Bărbații au fost scoși la mal inconștineți, însă, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, cei doi s-au stins din viață.
Bărbații sunt angajţi ai unei firma private şi interveneau în adâncuri, la o distanţă de circa 500 de metri de mal. Conform unor informaţii neconfirmate oficial, firma la care lucrau cei doi se ocupa de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului de înnisipare din Eforie Nord, scrie bzi.ro.
Adrian Ştefan Strungaru a fost unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din România. Lucra pentru o firmă privată. În prezent nu era implicat într-un proiect al UAIC Iaşi sau al staţiunii Agigea. Acesta a fost contractat pentru un proiect legat de ceea ce înseamnă nisiparea plajelor, mai exact extinderea acestora, menționează sursa citată.
„Vreau să vă spun că este tulburător ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru. Era unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din România. Nu era implicat într-un proiect al UAIC Iaşi sau al staţiunii noastre, ci pur şi simplu a fost contractat ca specialist şi scafandru de o firmă privată care se ocupa de acest proces de extinderea plajelor în zona Marii Negre”, a declarat Emanuel Baltag, coordonatorul Staţiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea” Agigea a UAIC din Iaşi, conform sursei citate.
Tânărul a fost elev al Liceului „Negruzzi” din Iaşi, în 2011 fiind absolvent al Facultăţii de Biologie şi şef de promoţie, examenul pentru diploma de licenţă fiind obţinut cu 10. El avea trei brevete internaționale de scafandru.
„Este o veste care m-a tulburat complet. Era un om tânăr, de viitor și foarte promițător. Încercăm să vedem și noi acum exact despre ce e vorba și ce s-a întâmplat. Vă mărturisesc sincer că nu pot să-mi revin. Este un mare, mare păcat ceea ce s-a întâmplat. Încercăm și noi acum să vedem circumstanțele acestui nefericit eveniment”, a declarat decanul Facultății de Biologie din cadrul UAIC Iași, prof. univ. dr. habil. Marius Ştefan, conform bzi.ro
Sursă foto: bzi.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
-O-școală-din-Constanța-va-fi-modernizată!-A-fost-semnat-contractul-de-execuție-(1).jpeg)
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
_1024x768.jpg)
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța

Unde preferă românii să petreaca 1 Mai? Munte, mare sau Delta Dunării
Cum s-au descurcat elevii constănțeni la simularea Evaluării Naționale
Ce spune poliția despre accidentul de la Institutul de Marină
Fevronia Ciortan, meșter popular, susține demonstrații de încondeiere la Constanța
Vrei să înveți în America? Aplică pentru bursa FLEX 2026-2027
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

