Neregulile din largul mării vor fi descoperite mai repede, de acum înainte: Marea Neagră va fi supravegheată cu ajutorul dronelor
Marea Neagră este supravegheată de la Constanța printr-un sistem de drone, care identifică ţintele de la 200 de km depărtare. Aparatele de zbor sunt lansate de pe navele Gărzii de Coastă şi ajung în timp record în dreptul obiectelor neidentificate. Zboară şi ziua, şi noaptea şi pot vedea corpul uman de la înălţimi foarte mari.
„De pornit, pornește. O să vedem și cum funcționează”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.
Poliția de Frontieră are în dotare acum drone noi de supraveghere. Acestea arată ca niște elicoptere în miniatură și au un sistem de înaltă performanță. Gadgeturile au și fost probate în portul militar din Mangalia.
„Se pot executa misiuni până la o distanță de 200 de kilometri față de locul de lansare și recuperare. Operăm la o altitudine de 7.000 de picioare, în limitele București. Încercăm să acoperim cât mai mult din zona de competență pe mare”, a declarat Daniel Rusu, subcomisar Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Dronele pilotate de la distanţă, care supraveghează litoralul românesc, au fost trimise la Constanța de către Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă. Aparatele de zbor inteligente supraveghează frontierele maritime, descoperă traficul ilegal de imigranţi şi pescadoarele turceşti venite la braconat în apele comerciale româneşti.
„Dotările sale includ mai multe tipuri de senzori și sisteme, utilizate pentru misiuni de supraveghere și monitorizare. Ca de exemplu, un senzor octoelectronic, cu funcționare în regim de zi și de noapte, senzor automat de scanare și detectare pe timp de zi a diverselor obiecte aflate la suprafața mării, un sistem de identificare automată a navelor și un sistem de recepționare a mesajelor de urgență pe mare”, a declarat Ionel Pavel, comisar șef Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Dispozitivele militare sunt folosite şi în operaţiunile de căutare şi salvare, dar şi pentru descoperirea navelor care poluează apele româneşti ale Mării Negre.
„Un sistem complex de supraveghere, care va inspecta zona de coastă a Mării Negre, oferind informații importante pentru asigurarea securității frontierelor. Sunt absolut convins că acest echipament își va dovedi eficiența”, a mai declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.
Datele colectate de la zboruri sunt transmise instantaneu cu ajutorul unui sistem de comunicații prin satelit. Acestea ajută, de fapt, la identificarea țintelor care se văd pe radar.
„Să nu uităm că România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene, în lungime de 2070 de kilometri, iar 250 de kilometri sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărate provocare din punct de vedere operativ”, a adăugat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.
Zborurile au loc în zona de competență a României, de la Marea Neagră.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
-Stadion-de-18.000-de-locuri-în-Constanța.-Primăria-pregătește-„terenul”-(1).jpg)
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion

Ce se întâmplă cu festivalul NEVERSEA? Organizatorii au semnat un protocol cu Primăria Capitalei

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Olanda, descoperit de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Aprovizionare cu marfă în Constanța: orele stabilite pentru vehiculele de peste 3,5 tone
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

