dobroge.tv

Live

Neregulile din largul mării vor fi descoperite mai repede, de acum înainte: Marea Neagră va fi supravegheată cu ajutorul dronelor

07 aprilie 2021
Publicitate

Marea Neagră este supravegheată de la Constanța printr-un sistem de drone, care identifică ţintele de la 200 de km depărtare. Aparatele de zbor sunt lansate de pe navele Gărzii de Coastă şi ajung în timp record în dreptul obiectelor neidentificate. Zboară şi ziua, şi noaptea şi pot vedea corpul uman de la înălţimi foarte mari.

De pornit, pornește. O să vedem și cum funcționează”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Poliția de Frontieră are în dotare acum drone noi de supraveghere. Acestea arată ca niște elicoptere în miniatură și au un sistem de înaltă performanță. Gadgeturile au și fost probate în portul militar din Mangalia.

Se pot executa misiuni până la o distanță de 200 de kilometri față de locul de lansare și recuperare. Operăm la o altitudine de 7.000 de picioare, în limitele București. Încercăm să acoperim cât mai mult din zona de competență pe mare”, a declarat Daniel Rusu, subcomisar Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Dronele pilotate de la distanţă, care supraveghează litoralul românesc, au fost trimise la Constanța de către Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă. Aparatele de zbor inteligente supraveghează frontierele maritime, descoperă traficul ilegal de imigranţi şi pescadoarele turceşti venite la braconat în apele comerciale româneşti.

Dotările sale includ mai multe tipuri de senzori și sisteme, utilizate pentru misiuni de supraveghere și monitorizare. Ca de exemplu, un senzor octoelectronic, cu funcționare în regim de zi și de noapte, senzor automat de scanare și detectare pe timp de zi a diverselor obiecte aflate la suprafața mării, un sistem de identificare automată a navelor și un sistem de recepționare a mesajelor de urgență pe mare”, a declarat Ionel Pavel, comisar șef Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Dispozitivele militare sunt folosite şi în operaţiunile de căutare şi salvare, dar şi pentru descoperirea navelor care poluează apele româneşti ale Mării Negre.

Un sistem complex de supraveghere, care va inspecta zona de coastă a Mării Negre, oferind informații importante pentru asigurarea securității frontierelor. Sunt absolut convins că acest echipament își va dovedi eficiența”, a mai declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Datele colectate de la zboruri sunt transmise instantaneu cu ajutorul unui sistem de comunicații prin satelit. Acestea ajută, de fapt, la identificarea țintelor care se văd pe radar.

Să nu uităm că România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene, în lungime de 2070 de kilometri, iar 250 de kilometri sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărate provocare din punct de vedere operativ”, a adăugat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Zborurile au loc în zona de competență a României, de la Marea Neagră.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233