dobroge.tv

Live

Claudiu a murit după o operaţie la amigdale. Familia este în stare de șoc: „Fratele meu a murit cu zile. Sistemul sanitar de la noi este o bătaie de joc”

Claudiu a murit după o operaţie la amigdale. Familia este în stare de șoc: „Fratele meu a murit cu zile. Sistemul sanitar de la noi este o bătaie de joc”
03 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Lacrimi și durere în familia lui Claudiu, un bărbat de doar 40 de ani din Craiova care a mers la o clinică privată pentru o operație la amigdale. Bărbatul a murit la câteva zile după această operație, iar rudele sunt decise să-și facă dreptate.

Acum trei săptămâni, Claudiu a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi a fost diagnosticat cu amigdalită acută. Bărbatul a stat internat în spital cinci zile.

A fost externat, i s-a dat un tratament şi i s-a spus să meargă să-şi scoată amigdalele la o clinică privată pentru că în spitalul nr.1 nu se mai fac operaţii din cauza pandemiei. Nu i s-a spus să meargă la un medic anume, ci doar să meargă la o clinică privată”, povesteşte fratele lui Claudiu, citat de Adevărul.

Bărbatul a ales să meargă la clinica privată, iar intervenţia chirugicală a avut loc în ziua de 22 martie.

A fost operat dimineaţa şi seara, pe la 19,00 , a fost trimis acasă. Încă de la început ne-a spus că ceva s-a întâmplat în timpul operaţiei pentru că a sângerat foarte mult şi i-a văzut pe cei din sală agitaţi. De la început ne-am gândit să nu i se fi tăiat din greşeală vreo venă, dar nimeni nu ne-a spus nimic”, a mai povestit fratele pacientului, scrie sursa citată.

După operaţie, Claudiu a început să se simtă din ce în ce mai rău. „Luni s-a operat şi vineri seara i s-a umflat gâtul foarte rău. A sunat-o pe doamna doctor, aceasta l-a chemat la clinica dumneaei, l-a văzut şi i-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine, nu sunt complicaţii postoperatorii”, a mai declarat familia.

În următoarea noapte omul a suferit o hemoragie puternică, iar fratele său a sunat imediat la 112.

Ce spun medicii de la Spitalul de Urgenţă din Craiova

Claudiu a ajuns iar la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar medicii de aici au reuşit iniţiat să-l stabilizeze.

A fost internat cu sângerare postamigdalectomie. În clinica ORL a fost investigat, i s-a montat şi un stent la un vas important pentru a reduce sângerarea. Evoluţia a fost, din păcate nefavorabilă. Referitor la acuzaţia că medicii din spital nu au vrut să-l opereze şi l-ar fi trimis la o clinică privată, am discutat cu personalul medical, dar nimeni nu a confirmat aşa ceva. Precizez că medicul care l-a operat pe pacient nu este angajat al spitalului nostru”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, potrivit Adevărul.

Claudiu Dincă a decedat pe data de 1 aprilie. Imediat, familia a depus plângeri la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Trebuie să facem ceva. Fratele meu a murit cu zile. Nu trebuie să mai trăiască nimeni ceea ce trăim noi. Sistemul sanitar de la noi este o bătaie de joc”, a mai declarat fratele.

Ce spune medicul care l-a operat

Medicul a refuzat să stea de vorbă cu ziariştii. Aceasta a trimis un comunicat de presă în care confirmă că pacientul a fost operat în clinica sa privată, dar susţine că „nu au existat complicaţii în timpul intervenţiei sau postoperator”. În acelaşi comunicat, se mai menţionează: „Pacientul a fost văzut la cinci zile după intervenţie, prezentând o evoluţie postoperatorie normală, şi fără a afirma sau prezenta sângerare locală”, scrie sursa citată.


Sursă foto: Adevărul 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233