dobroge.tv

Live

Mărturia pacientului cu COVID care a urmărit protestele din spital: „Cine spune că oxigenul omoară, nu știe ce vorbește”

Mărturia pacientului cu COVID care a urmărit protestele din spital: „Cine spune că oxigenul omoară, nu știe ce vorbește”
03 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

În această săptămână, zeci de proteste au avut loc în țară față de noile restricții impuse de Guvern, în contextul pandemiei. În seara de luni, 29 martie, în mediul online au apărut imagini cutremurătoare, filmate în Brașov. Un bărbat, infectat cu SARS-CoV-2, privea protestele de la geamul salonului, respirând cu ajutorul unei măști de oxigen.

CITEȘTE ȘI: Imagine cutremurătoare din timpul protestelor. Un bolnav de COVID care respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen priveşte de la fereastra spitalului către manifestanţi

Imaginile au devenit virale, iar bărbatul, Sorin Toma, a subliniat anumite aspecte pentru Digi 24. După o lună de suferință în spital, bărbatul se află acasă acum, dar va avea nevoie de recuperare cel puțin un an, după ce plămânii lui au fost afectați.

Pe ce aș vrea eu să pun accentul nu este atât de mult faptul că au fost oameni care au început să huiduie când au trecut pe lângă spital, să înceapă să aducă injurii medicilor, ne huiduiau pe noi ca pacienți. Am ieșit la un moment dat, revoltat, făcând niște gesturi mari, încercând să le arăt că sunt cu masca și eu și că de fapt oxigenul e cel care ne ține în viață. M-am retras repede pentru că nu am făcut decât să-i instig și mai tare la huiduieli și să mă uit, să radiografiez situația din interior”, a spus Sorin Toma, la Digi24.

Erau doamne pe care niciodată, din păcate, nu le-am văzut la față, să le pot mulțumi când voi trece pe stradă pe lângă ele. Erau doamne împietrite care, după un an de zile în care au curs șiroaie de transpirație în cizmele lor, sunt îngrozite că din nou vine vara și vor trebui să suporte același regim”, a mai spus el.

Am stat o lună internat, dar lupta mea cu viața continuă încă un an de zile, am plămânii afectați. Deci cine spune că oxigenul omoară, nu știe ce vorbește”, a subliniat pacientul.


Sursă foto: brașov.net

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233