dobroge.tv

Live

Localitatea Lumina a intrat în carantină. Măsurile care trebuie respectate pentru următoarele 14 zile

31 martie 2021
Publicitate

Localitatea Lumina a intrat în caranină în această seară, de la ora 20.00. Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a depășit 7 cazuri la mia de locuitori. Totuși, comuna poate fi tranzitată, cu condiția ca cei care trec să nu oprească în zona carantinată. Zi de zi, prin Lumina trec sute de mașini, spre Constanța.

Declarația pe proprie răspundere, restricțiile de circulație și filtrele de poliție vor face parte din nou, pentru cel puțin 14 zile, din viața locuitorilor din Lumina. Localitatea va putea fi, însă, tranzitată. Zilnic, mașinile care vin dinspre nordul județului spre orașul Constanța trebuie să treacă și prin comună. Mulți au locuri de muncă în municipiu, iar zi de zi trec prin Lumina.

Cei care vor să iasă din casă vor avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere în care să aibă un motiv justificat. Cei care tranzitează localitatea vor avea voie să treacă fără a opri în zona carantinată.

În ceea ce privește aceste restricții care trebuie respectate, ele se referă la interdicția de circulație pe timp de zi în localitate, cu excepția unor motive care țin de: satisfacerea unor necesități de bază, a unor necesități medicale sau deplasarea în interes profesional. De asemenea, fiind interzise intrarea și ieșirea din localitate fără niște motive bine întemeiate”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Locuitorii din comună cred că măsura este bună. Ei se plâng că de cele mai multe ori, oamenii nu respectă regulile și din această cauză s-a ajuns în situația carantinării.

Sunt multe cazuri de boală, numai eu știu vreo patru-cinci”, spune un localnic.

Reporter: Credeți că este o măsură bună?

Localnică: Da, mai ales de la ora 20.00 în colo, cu vagabonzii ăștia de copii, eu zic că da.

Totuși, există și nemulțumiți. Pentru unii localnici, intrarea în carantină nu reprezintă o soluție. Oamenii spun că este din ce în ce mai dificil să stea în case și să respecte măsurile impuse.

Ce să facem, ne-am cam săturat. Acum cum o să plecăm?”, spune o localnică.

Autoritățile le recomandă oamenilor să respecte regulile. Acestea au fost luate tocmai pentru că unii locuitori au privit cu relaxare situația pandemică, iar astfel numărul de cazuri a explodat.

Astăzi (miercuri, 31 martie - n.red.), incidența la Lumina este de 7,07, cu 84 de cazuri active. Ieri (marți, 30 martie - n.red.), incidența era de 6,81, cu 82 de cazuri active”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În aceste condiții, în localitatea respectivă (Lumina - n.red.) va fi restricționată circulația persoanelor, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Scopul fiind acela de a reduce rata infectării”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Lumina nu este singura localitate constănțeană carantinată, în urmă cu câteva zile fiind luată aceeași măsură și pentru comuna Saraiu. Județul Constanța este în scenariul roșu cu o incidență de peste 4 la mie, iar municipiul Constanța a trecut de pragul de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233