dobroge.tv

Live

Se anunță un nou protest în Constanța. Zeci de persoane au fost amendate ieri: tinerii au mărșăluit pe străzi fără mască. Imagini de la fața locului

29 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de persoane au fost amendate în urma protestelor de ampoare ce au avut loc duminică, 28 martie, pe străzile din Constanța. Protestul, început în fața Prefecturii, a continuat în mai multe zone din oraș, dintre care Dacia, Trocadero, faleza Cazinoului și bulevardul Tomis.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a transmis luni, 29 martie, că au fost sancționate, în urma protestului, 102 persoane, cu amenzi în valoare totală de 49.500 de lei.

În legătură cu manifestația publică de protest ce a avut loc ieri, 29 martie a.c., în municipiul Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa face următoarele precizări:

Până în momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți.

Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, transmite IJJ Constanța.

Oamenii și-au manifestat nemulțumirea față de noile restricții impuse de Guvern și față de măsurile de protecție împotriva COVID-19. Printre protestatari s-au aflat foarte mulți tineri care, fie nu au purtat masca de protecție, fie au renunțat la ea pe parcursul manifestației.

Evenimentul a fost inițiat pe o pagină de socializare iar, potrivit manifestanților, peste 3.000 de persoane s-au prezentat. Cu toate acestea, nu există, până la această oră, date oficiale despre numărul exact de participanți.

Protestatarii au strigat: „Nu vrem să furăm, vrem să cântăm”, „Jos masca”, „România, România”, „Măștile jos”, „Libertate, libertate”, „Hoții, hoții”, „Deschideți HoReCa”, „Jos Chițac”, „Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim”, „Vrem dreptate”, „Jos Guvernul”, „Jos criminalii”, „Șoșoacă să vină ca să ne susțină”, „Constanța, trezește-te”, „Să plece Arafat”, „Deschide-ți școlile”

Mai multe decât atât, aceștia au cerut prezența ministrului Justiției, Stelian Ion: „Să vină Stelian, că e constănțean”. De asemenea, ei au mai cântat imnul național „Deșteaptă-te, române”.

De asemenea, manifestația a continuat și după ora 20.00, oră la care, potrivit noilor restricții, aceștia nu mai aveau voie să fie pe străzi decât cu declarația pe propria răspundere completată și cu un motiv bine întemeiat.

Un nou protest astăzi

Constănțenii sunt în continuare nemulțumiți și anunță pe o rețea de socializare, un nou protest luni, 29 martie, în fața Prefecturii.

Constanța-i în stradă din nou la ora 17:00 Prefectura.

NU cedăm până nu terminați odată cu restricțiile astea care nu duc la nimic bun!

Horeca e ucis sistematic!

Şcolile ba se închid, ba se deschid, ba se închid!

Purtăm măşti deşi un foarte mare procent de măşti neconforme este pe piață şi ghici cine a fost incapabil/a asistat pasibil la acest lucru?

Vreți să aglomerați clienții magazinelor până în ora 18:00 de parcă de la 18:00 activitatea virusului creşte!

Nu există nici o logică şi nici o soluție din partea guvernului pentru criza Covid!

Voi vreți să tratați efectul când defapt cauza este sistemului sanitar incapabil! Este incapabil pentru că doctorii au plecat din România din cauza polticii duse în ultimii 31 de ani, este incapabil datorită promovărilor pe bază de carnet de partid în fiecare spital, este incapabil pentru că o şleahtă de oligarhi au făcut afaceri cu echipamente medicale.

Statul Român nu mai produce nimic, dar este finanțat de sutele de mii de amenzi date motivând în fond criza covid. Numărul amenzilor care apropo sunt ca să prevină este mai mare decât numărul actual al infectaților de covid!

Jos dictatură că de aia au murit oameni în 89', pentru libertate!”, este anunțul postat pe o rețea de socializare.


Sursă foto/video: Tineret AUR Constanța / Facebook Bleotea Ionut / Facebook Tumalian Sergiu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233