dobroge.tv

Live

Cazurile de COVID, în creștere de la o zi la alta în Constanța: Autoritățile spun că încă nu se ia în calcul carantinarea

25 martie 2021
Publicitate

Numărul cazurilor de COVID crește de la o zi la alta. În spitale sunt locuri din ce în ce mai puține, iar medicii lucrează până la epuizare. Autoritățile spun că încă nu se ia în calcul carantinarea, dar îi roagă pe oameni să respecte masurile de protectie.

La mai bine de un an de la debutul pandemiei, războiul cu virusul este departe de final. Cazurile cresc de la o zi la alta, la fel și incidența pe municipiu. În acest context, încă există persoane care nu cred în eficiența măsurilor și iau în derâdere criza sanitară.

Nu are nicio legătură chestiile astea cu virusul care este inventat de cineva. Vor să închidă oamenii în case. Și așa avem un an și ceva de când stăm închiși”, spune un constănțean.

Joi, 25 martie, incidența în municipiu era de 5.82, în creștere față de ieri. Asta nu i-a împiedicat pe oameni să iasă în zone aglomerate. Chiar dacă aveau mască de protecție, mulți nu o purtau corespunzător.

De la o zi la alta cresc cazurile de COVID din municipiul Constanța. Chiar dacă se recomandă peste tot distanțarea, oamenii încă aleg să-și petreacă timpul în locuri aglomerate.

În spitale, situația este gravă. Pacienții sunt tot mai mulți, iar la ATI nu mai este nici un loc liber.

Valul trei se pare că este mult mai grav decât valul doi. Am început cu un handicap foarte mare și anume, numărul paturilor de terapie intensivă era ocupat încă de la finalul valului doi. Nu am avut niciodată mai puțin de 1.000 de pacienți la Terapie Intensivă”, a declarat dr. Irina Dumitru, medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Invitat într-o emisiune la Dobrogea TV, prefectul a declarat că încă nu se ia în calcul carantinarea municipiului.

6 la mie nu este un element pentru instituirea stării de carantină. Acest prag nu este prevăzut în nicio lege. Starea de carantină se instituie în baza unei analize de risc. Ea include, întradevăr, ca element de risc și această rată a incidenței, dar mai sunt și alte elemente”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța în emisiunea Realitatea Locală.

Cu toate acestea, unii oameni cred că restricționarea anumitor activități ar limita transmiterea virusului.

Închiderea mall-urilor sau restricționarea pe o perioadă scurtă. Dacă se vor micșora cazurile să le dea drumul iar”, spune un constănțean.

Să scăpăm și să ne ținem și noi de o treabă”, spune o constănțeancă.

Cadrele medicale îi roagă pe oameni să fie atenți și să respecte regulile, pentru că doar împreună vom putea învinge virusul.

Numărul cazurilor grave este din ce în ce mai mare. Și mai ales, numărul cazurilor din Terapie Intensivă este foarte mare. Este permanent plină Terapia Intensivă cu cazuri severe și cazuri critice și de multe ori nu prea mai avem ce să facem pentru că de multe ori aceștia vin foarte târziu”, a mai declarat dr. Irina Dumitru, medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

În municipiul Constanța, în prezent sunt peste 1.800 de cazuri active de COVID.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233