dobroge.tv

Live

Cum arată cel mai scump WC public din România. A costat 400.000 de euro, are lift, iar treptele sunt acoperite cu granit. FOTO

Cum arată cel mai scump WC public din România. A costat 400.000 de euro, are lift, iar treptele sunt acoperite cu granit. FOTO
25 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cel mai scump WC public din România, în valoare de 2,09 milioane lei, se află la Piteşti. Noul WC subteran are lift pentru opt persoane şi trepte acoperite cu granit.

Acesta face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a Pieţei Primăriei Piteşti, care a costat peste 14 milioane lei şi a fost realizat cu bani de la bugetul local. Atât reabilitarea Pieţei Primăriei, cât şi WC-ul public au revoltat mulţi piteşteni, care consideră investiţia o cheltuială exorbitantă plătită din bani publici, scrie adevarul.ro. Iniţiativa noii reabilitări a Pieţei, inclusiv realizarea unui WC public la costuri exorbitante, i-a aparţinut fostului primar Cornel Ionică (PSD).

Iată cum motiva Cornel Ionică, în februarie 2020, într-o conferinţă de presă, cheltuielile exorbitante pentru reabilitarea Pieţei Primăriei: „Colegii au fost în vizită la Oradea, la Braşov, ne-am inspirat şi de afară, de peste tot. Va arăta extraordinar şi va fi de lungă durată. Pe de altă parte, trebuie să asigurăm spaţiile verzi, chiar s-a ţinut cont de lucrul acesta, dar şi o toaletă publică îngropată, cu 8 compartimente. Va fi ultramodernă. Piteştiul merită. Centrul Piteştiului trebuie să arate impecabil şi va arăta”.

WC-ul public subteran cu lift ce a costat 400.000 de euro şi este cel mai scump din România are cinci cabine pentru bărbaţi, cinci pentru femei şi o cabină pentru persoane cu dizabilităţi. Pereţii sunt din beton armat, iar luminatoarele, din aluminiu cu geam termoizolant, mai scrie sursa citată.

În topul celor mai scumpe toalete publice din România, municipiul Pitești este urmat de Alba Iulia, unde toaleta publică a costat 370.000 de euro. Pe locul 3 este WC-ul public de la şcoala Voivodeasa, din comuna Suceviţa, care a costat 200.000 de euro.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233