dobroge.tv

Live

Mărturia celui care a filmat-o pe femeia de pe holul spitalului din Constanța: „Nu-mi venea să cred: femeia era dezbrăcată complet, pe jos”

22 martie 2021
Publicitate

Consiliul Județean a trimis Corpul de Control la cea mai mare unitate medicală publică din Constanța. Ancheta trebuie să descopere de ce o bătrână infectată cu COVID era pe jos, pe hol, învelită cu un cearșaf și nimeni nu o băga în seamă. Corpul de Control are rolul de a sprijini verificările deja demarcate de Direcția de Sănătate Publică. O anchetă a fost deschisă și de conducerea spitalului.

Uitați-o, a ajuns în holul principal, v-am spus în partea stângă sunt cei virusați. Nimeni, dar nimeni, n-o bagă-n seamă. Femeia cred că... e bolnavă grav pentru că e... cu cearșaful e dezbrăcată complet. E dezastru, vă spun, nu mai pot”, spune cel care a surprins imaginile.

Spitalul Județean Constanța are un spațiu dedicat bolnavilor COVID. Sunt oameni suferinzi, veniți din tot județul. Imaginile filmate de un fost pacient au fost surprinse în Secția Medicală 1 cu aproximativ patru luni în urmă. De-abia acum bărbatul a decis să le facă publice.

M-am speriat că era-n dreptul ușii. Era-n dreptul ușii mele. Pur și simplu am zis că cad jos, eram terminat. Că nu-mi venea să cred: femeia era dezbrăcată complet, deci complet dezbrăcată, pe jos. Jos în fund, așa”, a declarat Ion Duțulescu, fost pacient.

Femeia care stă pe jos, pe holul gol, cu un cearșaf pe umeri, a impresionat toată lumea. Nu și pe cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea. Cel care a surprins imaginile spune că personalul medical nu ar fi băgat-o-n seamă pe bătrână.

Se auzea de-alăturat, era o de-asta, o rezervă, o femeie care tot apela din când în când disperată, săraca femeie. Se-auzeau vociferări când se duceau asistentele, dar mai vezi de treaba ta, că ne-ai înnebunit, că ne-ai zăpăcit, cuvinte urâte”, a mai declarat Ion Duțulescu, fost pacient.

După apariția imaginilor au început și verificările.

Conducerea Spitalului va demara o anchetă în acest caz. Sunt imagini filmate în urmă cu mai multe luni, tocmai de aceea rugăm pacienții sau aparținătorii să ne aducă la cunoștință situațiile de acest gen”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Și autoritățile s-au autosesizat. Unitatea medicală se află în subordinea Consiliului Județean, așa că instituția a trimis acolo Corpul de control, ca suport la intervenția Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța. Acum se caută vinovații.

Astfel de reclamații nu pot fi trecute cu vederea. (…) Din acest motiv, am solicitat Corpului de Control al CJC să demareze acțiuni de verificare, care să vină în sprijinul celor dispuse de DSP Constanța. (…) Alături de DSP, vom identifica toate problemele semnalate, iar acum aștept de la Consiliul de Administrație și de la echipa managerială, propunerile de măsuri prin care să eliminăm toate aceste neconformități”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, potrivit unui comunicat de presă.

Nu este prima oară când Spitalul Județean Constanța se află în centrul unui scandal. În trecut, mai multe anchete administrative au scos la iveală probleme grave, anchetele fiind pornite de la pacienți care au filmat tot felul de deficiențe.

CITEȘTE ȘI: O femeie cu COVID îşi şterge lacrimile în timp ce stă pe jos, învelită într-un cearşaf. ''Nimeni, dar nimeni nu o bagă în seamă''

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233