dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. 250 de tone de apă, pierdute într-o oră din cauza sistemului de termoficare care este ruginit și vechi

22 martie 2021
Publicitate

250 de tone de apă pierde Constanța într-o singură oră. Motivul? Sistemul de termoficare este ruginit și vechi. Municipalitatea are acum în plan modernizarea magistralei de transfer de la sursă până la punctele termice. Mai mult, CET-ul a rămas cu doar 50 de mii de abonați. Aceasta fiind și cauza pentru care prețul gigacaloriei a fost mărit. Ce planuri are primarul privind alimentare centralizată cu energie termică a orașului, vedeți în materialul următor.

Acest binom, CET-RADET, este în insolvență. Fiecare cu administrator judiciar. RADET-ul va intra în faliment. La începutul anilor 90, sistemul acesta avea 105.000 de consumatori. Am ajuns în momentul de față la 55.000. Sub această valoare, sistemul nu mai este încărcat suficient și se pune problema dacă mai există un gram de fezabilitate și atunci noi am luat decizia în Constanța să subvenționăm gigacaloria.

Sistemul este atât de ruginit și de vechi. Avem niște pierderi enorme. Într-o oră, pierdem 250 de tone de apă. O centrală termică, în regim de generare-co-generare, de înaltă eficiență, care ar trebui să înlocuiască actuala sursă veche din anii `70 ar însemna în jur de 73,3 de milioane de euro. Reabilitarea rețelelor termice primare ne duce la 50 de milioane de euro. Reabilitarea rețelelor secundare, 112 milioane de euro. În total, în jur de 250 de milioane de euro.

Vom depune două proiecte de câte 20 de milioane de euro, un total de 40 de milioane de euro. O mare parte din tubulatura aceasta de transfer, dacă vom reuși și sper să reușim, va fi schimbată”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233