dobroge.tv

Live

O constănţeancă care s-a plâns pe un grup de mame de comportamentul unui medic pediatru, obligată de judecători să-i achite acestuia daune morale

O constănţeancă care s-a plâns pe un grup de mame de comportamentul unui medic pediatru, obligată de judecători să-i achite acestuia daune morale
22 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O femeie din județul Constanța care s-a plâns pe un grup de mame de comportamentul unui medic pediatru, a fost obligată de judecători să-i achite acesteia daune morale, relatează ziare.com.

"Haideți să o facem cunoscută pe așa numită Doamna Doctor Pediatru, numele ei fiind ..... Dragi părinți această doctoriță refuză să consulte copii cu febra 39,5 deaorece este obosită că a mai văzut 10 copii înaintea noastră și mă poftește să cobor înapoi jos în urgență că va veni ea peste 1h - 2 h să consulte copilul, arătând că doar pentru febra, copilul nu este urgență. Plus că în afară de mine cu copilul mai era acolo o mămică, tot cu copilul, la care doamna în cauza țipă de zici că mămică respective era cârpă ei, da nu înțelegeți doamna sunt obosită lăsăți-mă în pace că dacă mă enervez nici nu va mai consult copilul. Domana Doctor așa se vorbește cu paciențîi? Dacă nu îți place meseria pe care o faci pleacă din acel spital și lasă pe altcineva capabil", a scris femeia pe Facebook. 

Doctoriță vizată de comentariu a dat-o în judecată pentru aceste cuvinte şi a cerut daune morale arătând că "aspectele menționate de pârâtă în cuprinsul articolului respectiv nu sunt corespunzătoare realității faptice, pârâtă urmărind inducerea în eroare, cu bună știință, a opiniei publice cu privire la modalitatea în care reclamanta înțelege să-și exercite atribuțiile profesionale, în scopul vădit de a-i crea acesteia o imagine negativă în mediul în care își desfășoară activitatea, dar și în comunitatea locală".

Doctorița a mai arătat că "a fost afectată emoțional de acest articol, temându-se de felul în care va fi percepută imaginea acesteia, atât de cei apropiați cât și de opinia publică". Mai mult decât atât, doctorița a arătat că a fost nevoită să consulte un psiholog, după ce a aflat de postarea pârâtei, de la colegi aflați în străinătate.

Femeia dată în judecată s-a aparat arătând că "activitatea profesională precară a reclamantei a mai fost reflectată și în alte postări pe site-uri de socializare, cu impact mult mai mare asupra imaginii sale, și nu înțelege de ce este singură persoană de la care solicită daune morale".

Judecătoria Medgidia a obligat-o pe mama să îi achite doctoriței daune morale de 3.000 de lei. Judecătorul a arătat că postarea "a fost de natură să contureze, în opinia publicului o percepție negativă asupra reputației de medic a reclamantei".

"Folosirea afirmațiilor de genul - așa numită d-na doctor, ori - pleacă din acest spital și lasă pe altcineva capabil, nu reprezintă o comunicare de informații, ci aspecte denigratoare, la adresa unei persoane, ce nu pot fi acceptate public. Fapta pârâtei de a publică în spațiul public Facebook o postare ce relatează opinii apte să producă la reacții negative, de dezaprobare, este de natură a afecta reputația de medic a reclamantei, iar prejudiciul de imagine este evident", se arată în sentința Judecătoriei Medgidia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233