dobroge.tv

Live

LA UN PAS DE CARANTINĂ

Rata infectărilor cu COVID-19 crește alarmant în județul Constanța: comuna Valu lui Traian a depășit pragul de 5 la mie

18 martie 2021
Publicitate

Județul Constanța înregistrează tot mai multe cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Dacă la începutul lunii martie rând pe rând, mai multe localități atingeau 3 cazuri la mia de locuitori, astăzi rata de infectare a crescut alarmant depășind 5 la mia de locuitori, foarte aproape de 6 atunci când este posibilă carantinarea.

Incidența de COVID-19 urcă alarmant în județul Constanța. Trei localități au sărit și sunt tot mai aproape de 6 cazuri la mia de locuitori.

Raportul Prefecturii arăta cum Valu lui Traian, Constanța și Târgușor au sărit de 5 cazuri la mia de locuitori. Situația este îngrijorătoare având în vedere că la 6 cazuri se vorbește deja de carantinarea acestora. Oamenii din Valu lui Traian nici nu vor să mai audă de restricții.

O prostie, cum brusc așa. Mie îmi place. Azi avem cinci cazuri, mâine 200, poimâine iar cinci. Interesant pentru noi”, spune o localnică.

Din cei aproape 15.500 de locuitori ai comunei, peste 75 % lucrează în municipiul Constanța. Aceștia sunt nevoiți să facă zilnic naveta între casă și serviciu. Pentru ei carantinarea orașului ar însemna, în unele cazuri, chiar și pierderea locului de muncă.

Reporter: Munciți în Constanța sau în Valu?

Localnică: Da, muncesc în Constanța.

Reporter: Și cum vă va fi, cu adeverință de muncă?

Localnică: Da, cu adeverință. Ne supunem regulilor și asta este. Va fi control la ieșire din Valu, la ieșire din Constanța, la intrare. Ne supunem, asta este.

Situația este cunoscută de reprezentanții Primăriei care au făcut chiar și o statistică privind numărul familiilor care au domiciliul aici iar serviciul în afara comunei.

Am făcut o analiză și cred eu, cu siguranță, că toate astea vin de la cei care muncesc în Constanța. Și cred că acolo unde lucrează nu respect regulile”, a declarat Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian.

Primăria Valu lui Traian face demersuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Echipajele Poliției Locale patrulează în fiecare seară, după ora 22.00, pentru ca niciun localnic să nu încalce legea. De asemenea, în scenariul roșu toate restaurantele din comună sunt închise, iar magazinele funcționează cu program redus, până la ora 21.00.

Nu cred că va fi foarte greu pentru că atunci când s-au luat aceste măsuri s-a dovedit că a scăzut incidența. Deci noi suntem iresponsabili, aș putea să spun, că nu respectăm aceste reguli. Dacă m-ați întreba ceea ce am făcut sau ceea ce pot face eu ca și edil, nu pot decât după ora 22.00 să fac ceea ce fac de mult timp, adică Poliția Locală să-i verifice pe cei care umblă bezmetici după ora 22.00”, a mai declarat Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian.

Pe întreaga perioadă a carantinei, elevii și profesorii vor fi nevoiți să își desfășoare activitatea de învățământ în mediul online. Cea mai mare nemulțumire a părinților a fost lipsa gadgeturilor.

Nu degeaba ne-am vaccinat nu? Nu degeaba am avut emoții să trecem și prima fază și rapelul la vaccin. Cel mai mult vor suferi copiii cred eu pentru că școala online nu se compară cu școala în mod fizic”, spune o localnică.

Directorii de școli și licee oferă însă siguranța implicării cadrelor didactice tocmai pentru ca eventuala trecere în mediul online să nu le mai creeze disconfort.

Au avut posibilitatea să vină și la școală, fie de acasă. Le-am pus la dispoziție dispozitive. Aceia care nu s-au putut deplasa cu titlul de împrumut, un dispozitiv pe care să lucreze acasă. Nu am avut probleme decât în momentul în care, știm foarte bine, toți ne lovim, inadvertențe la internet. Mai pică în timpul orelor în anumite zone. Nu ține de noi”, a declarat Lavinia Paula Robe, director Școala Gimnazială nr.1 Valu lui Traian.

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creștere în mai toate localitățile constănțene. De exemplu, în comuna Vulturu, au fost înregistrate, joi, aproape 7 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Constanța, rată incidenței a ajuns la 5,07 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233