dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Acuzaţii grave la adresa Spitalului Judeţean după ce o femeie a murit la aproape trei săptămâni de la internare. ''Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete''

CONSTANŢA. Acuzaţii grave la adresa Spitalului Judeţean după ce o femeie a murit la aproape trei săptămâni de la internare. ''Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete''
18 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O femeie de 53 de ani, din Năvodari, s-a stins din viaţă la Spitalul Județean din Constanța, acolo unde a fost internată după un atac vascular cerebral. Familia a depus plângere la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Potrivit digi24.ro, oamenii spun că femeia a fost lăsată să zacă în salon fără să-i dea cineva nici măcar apă, a fost umilită și chiar legată de pat. Mai mult, s-ar fi infectat cu noul coronavirus în spital.

"Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă", a declarat pentru sursa citată Amalia Tudor, fiica victimei.

Dovada ar fi înregistrările telefonice ale discuțiilor purtate între mama internată în spital şi fiică.

Conversație telefonică mamă - fiică: "Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă".

"Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violenţă, echimoze pe faţă, pe mâini şi pe picioare, dar şi urme de legare la mâini", a mai spus Amalia.

"Cazul este unul de la sfârşitul anului trecut. Vorbim de o pacientă cu diabet şi multe comorbidităţi, care a venit cu un accident vascular grav. Evoluţia a fost una nefericită, dramatică. Ştiu că familia a făcut plângeri peste tot. Am aici ancheta care s-a efectuat de la DSP şi care consemnează că toate procedurile care s-au efectuat au fost corecte, pacienta beneficiind de tratamentul maximal si corect, conform protocoalelor. Legat de legarea pacientei, nu pot afirma nimic, însă atunci când îţi vine agitat, cu tulburări, legarea devine o necesitate. Medicul a vorbit cu familia şi băniesc că a luat consimţământ. Iar referitor la masca de oxygen este exclus că s-a făcut forţat. Când ai o saturaţie de oxigen care periclitează viaţa, punerea măştii de oxigen devine obligaţie de serviciu", a mărturisit dr. Tiberiu Tofolean, manager Spitalul Județean Constanța, pentru impact.ro.

Familia spune și că femeia s-a infectat cu noul coronavirus în spital.

"Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm", a mai declarat Tiberiu Tofolean, manager al Spitalului Județean din Constanța.

Potrivit digi24.ro, Paula Tudor a murit în spital, la aproape trei săptămâni după internare. Familia a depus plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Potrivit anchetei DSP Constanța, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost unul corect. Celelalte instituții au încă anchete în desfășurare.

Sursă foto: captură Digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233