dobroge.tv

Live

RATA DE INCIDENȚĂ, ÎN CREȘTERE

Județul Constanța a intrat în scenariul roșu: restaurantele, barurile și cafenelele vor fi din nou închise la interior pentru două săptămâni

17 martie 2021
Publicitate

Toate restaurantele, barurile și cafenelele vor fi din nou închise la interior, pentru cel puțin două săptămâni, începând din această noapte. Măsura a fost luată pentru că județul a intrat în scenariul roșu, ca urmare a creșterii ratei de incidență. Noile reguli au intrat în vigoare din 17 martie și sunt valabile 14 zile.

Din cauza ratei de incidență care a depășit 3 la mie la nivelul întregului județ, restaurantele au fost închise la interior. Singurele care funcționează în acest moment sunt terasele descoperite sau serviciul de tip delivery.

După nici trei luni, restaurantele și cafenelele se vor închide din nou la interior.Vestea reintrării în scenariul roșu a venit ca o palmă pentru operatorii economici. Mulți au afaceri și în afara municipiului, iar această măsură îi va afecta atât pe ei cât și pe angajații lor.

Nu mai am nicio siguranță. Am deschis în luna ianuarie și avem niște luni de zile, două luni jumate și suntem iar închiși”, a declarat Nicu Lascu, patron restaurant.

Aceștia chiar vin cu propuneri pentru autorități, ca afacerile să rămână pe linia de plutire, chiar și în condiții de pandemie. Cei din industria ospitalității spun că s-au săturat să trăiască cu nesiguranța zilei de mâine

Este din ce în ce mai greu. Observăm că orice cerere am face și Primăriei și Prefecturii, nu suntem ascultați absolut deloc. Sperăm că ne poate oferi o soluție. Noi am venit cu o varianță în care să funcționăm trei luni de zile și să închidem o lună de zile, dar măcar să fim siguri de perioada în care putem funcționa. Pentru că angajații noștri au început să plece ușor-ușor, să se reprofileze”, a mai declarat Nicu Lascu, patron restaurant.

Și oamenii s-au săturat de restricții. Ei ar vrea ca lucrurile să reintre pe făgașul normal cât mai curând.

Reporter: Credeți că este o măsură eficientă?

Constănțeancă: Nu, nu, nu. Eu nu zic că e. Nu e p măsură bună luată. Știm să ne protejăm cât de cât.

Există însă și cetățeni care privesc cu ochi buni măsurile. Sănătatea oamenilor este mai presus de orice, iar unde-i lege nu-i tocmeală.

3 la mie, normal că trebuie. Păstrăm distanța, cu mască, asta este”, spune un constănțean.

Și unitățile de învățământ din județ trecut toate în scenariul roșu. Asta înseamnă că vor funcționa clasele terminale doar la jumătate. Elevii vor fi împărțiți în grupe și vor veni pe rând.

Incidența în județ este în continuă creștere, începând cu data de 8 martie. Autoritățile le recomandă oamenilor să respecte toate regulile de protecție și distanțare.

Începând de ieri (marți, 16 martie, n. red.), a fost constatată o depășire a acestui prag de 3 la mie și pentru județul Constanța. Ceea ce înseamnă că, atât la nivel de municipiu, cât și la nivelul tuturor localităților din județ intră în vigoare pachetul de măsuri aferent”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

La nivelul județului Constanța incidența a ajuns la 3,19 cazuri la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 274 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233