dobroge.tv

Live

DORNICI SĂ SE IMUNIZEZE

Locurile pentru etapa a treia de vaccinare, epuizate la Constanța încă din prima zi de deschidere a înscrierilor pe platformă

16 martie 2021
Publicitate

După un an de la debutul pandemiei de coronavirus în România și instaurarea stării de urgență în țara noastră, campania de vaccinare a ajuns la final. Au început înscrierile pentru cea de-a treia etapă care oferă posibilitatea oricărui constănțean ce a împlinit 16 ani să se vaccineze. În județul Constanța, odată cu deschiderea etapei finale de vaccinare, ajung și aproape 26.000 de doze de vaccin Pfizer. Toate locurile au fost ocupate încă din prima zi.

A trecut un an de când în țara noastră s-a instaurat starea de urgență în contextul pandemiei. Românii au trecut prin stări de teamă, furie și nesiguranță în tot acest timp, iar astăzi, 16 martie 2021, oamenilor li se administrează serul prin care își creează imunitatea la virusul SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare a intrat în etapa finală, cea de a treia, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

Se oferă șanse foarte multor persoane să fie vaccinate. Ceea ce consider eu că ar trebui făcut mai mult, este să fie mai mult informați oamenii”, spune o constănțeancă.

Nu știu dacă o fi bine, dar eu vreau să fac vaccinul. Că vaccinul ăsta cât de rău ar face, nu o să facă mai mult rău decât dacă nu îl faci”, spune un constănțean.

Toată lumea ar trebui să fie conștientă că vaccinurile au salvat omenirea până acum”, spune un constănțean.

La Constanța toate locurile din etapa a treia au fost ocupate încă din prima zi. Luni au ajuns în România 224.000 de doze de vaccin Pfizer, dintre care 25.740 vor ajunge în județul nostru, cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni.

Momentan vorbim doar de această listă de așteptare. Înscrierile pe platformă sunt într-un ritm alert, ceea ce înseamnă că populația este dornică de vaccinare. Toate locurile în platformă pe județul Constanța sunt ocupate”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Programarea se face online sau prin call center, la fel ca în primele două etape. Ulterior, beneficiarii vor primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care au optat. De asemenea, în fiecare locație de vaccinare, oamenii au de respectat un traseu bine stabilit, iar după imunizare trebuie să stea 15 minute sub observare.

Municipiul Constanța este în scenariul roșu încă de săptămâna trecută din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Rata de incidență a ajuns la 4,62 de cazuri la mia de locuitori, iar în județ, indicele a depășit 3 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233