dobroge.tv

Live

Doar 350 de teste rapide au fost făcute în școlile din județul Constanța de la începutul semestrului, din totalul de 20.000

16 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Dintr-un total de 20.000, doar 350 de teste rapide au fost efectuate în școlile din județ. Deși autoritățile îndeamnă la prudență și testare, există unități de învățământ unde nu a fost verificat nici măcar un elev. Motivul: nu au prezentat simptome specifice de COVID-19. Sunt și situații însă unde părinții nu au fost de acord cu testarea copiilor la școală și nu au completat formularul cerut.

După aproape o lună și jumătate de când s-au întors în bănci, au apărut inevitabil și primele cazuri de Covid-19 în unitățile de învățământ. Cu toate acestea, testele rapide puse la dispoziție în școli nu prea au fost folosite. La liceul Energetic de pildă a fost testat un singur elev.

În momentul în care au venit elevii de clasa a XII-a, în primul rând am luat acceptul lor pentru eventualele testări și cred că săptămâna trecută, miercuri, am avut un elev care nu s-a simțit foarte bine i s-a făcut testul de doamna doctor, i s-a făcut testul dar nu avea nimic. El avea declarația dată, deci fără probleme”, a declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

La Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din cele 200 de teste primite, nu a fost efectuat nici măcar unul.

Testele rapide au fost primate, dar având în vedere că nimeni din liceu nu a prezentat simptome specifice virusului SARS-COV-2, nu s-a efectuat niciun test”, a declarat Dilek Husein, medic școlar.

Conform reprezentanților unității de învățământ, părinții nu sunt reticenți unei eventuale testări la școală, ba chiar majoritatea și-au dat acordul.

În privința acestor acorduri vă pot spune că procedura noastră a fost de a le colecta online prin intermediul diriginților și nu am avut decât întrebări, discuții, nu am avut niciun fel de opoziție manifestată la această eventuală testare rapidă”, a declarat Vasile Nicoară, director Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța

Testarea cu teste antigen rapide se recomandă elevilor care au simptome și încep să se simtă rău în timpul orelor de curs, colegilor acestora, dar și cadrelor didactice și angajaților unității școlare.

Există însă și școli unde o parte din părinți nu și-au dat acordul pentru ca școlarii să fie testați. Potrivit autorităților, unul dintre motive ar fi lipsa personalului medical.

Până la acest moment, DSP a trimis la unitățile de învățământ din județ 20.000 de teste rapide la peste 200 de unități de învățământ. Până în acest moment, avem raportat un număr de 350 de teste efectuate”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Nici la nivel național situația nu stă prea bine. Din aproximativ un milion 500 de mii de teste distribuite la începutul lunii februarie, au fost folosite mai puțin de 5.000. Până la acest moment, au fost raportate peste 60 de cazuri de îmbolnăvire la școlari, preșcolari și cadre didactice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233