dobroge.tv

Live

Patru noi centre de vaccinare, deschise în județul Constanța: oamenii se pot imuniza în Năvodari, Techirghiol, Eforie Nord și Cogealac

15 martie 2021
Publicitate

Crește numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în județ, dar se înmulțesc și centrele de vaccinare. Alte patru noi fluxuri avizate de Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa sunt de astăzi funcționale. Centrele au fost deschise în localitățile Năvodari, Techirghiol, Eforie Nord și Cogealac. Astfel, 60 de persoane vor putea fi imunizate în fiecare zi, în oricare din aceste locații.

Centrul de vaccinare din Năvodari este unul dintre cele patru care de luni au devenit funcționale în județul Constanța. Ca în fiecare locație de vaccinare, oamenii au de respectat un traseu bine stabilit, iar după imunizare trebuie să stea 15 minute sub observare. Cererea de vaccinare a fost foarte mare, spun medicii.

Întrucât este un vaccin mult așteptat, vă spunem că într-o oră locurile pe platformă s-au epuizat. Chiar mai nerăbdători, au venit mai devreme decât ora programată”, a declarat dr. Mirela Panduru-Bădescu, medic coordonator.

Centrul deschis la Năvodari funcționează cu un singur flux, a cărui capacitate este de 60 de persoane vaccinate în fiecare zi.

Ne-am fi dorit să avem funcționale toate cele patru fluxuri pe care le avem în acest moment gândite. Probabil că odată cu nr de vaccinuri vom începe să funcționăm la întreaga capacitate”, a declarat Florin Chelaru, primar Năvodari.

Deschis în Năvodari, centrul le-a fost de mare folos și constănțenilor. Cum oamenii nu au mai găsit locuri libere în municipiu, s-au programat la câțiva kilometri distanță.

Am sunat pe platformă până când m-am programat. Sunt din Constanța și nu am găsit locuri acolo și am apelat aici”, spune o constănțeancă.

Mă simt mai în siguranță. Așteptam să mă vaccinez”, spune o doamnă.

Am așteptat, mi-a făcut programare băiatul. Bineînțeles că mă simt în siguranță, de aia m-am și vaccinat”, spune un domn.

Centrul din Năvodari a fost aprovizionat cu 420 de doze, care reprezintă necesarul pentru șapte zile de vaccinare. Imunizarea se face cu serul de la Moderna, în cazul căruia rapelul este la 28 de zile. Cel mai probabil, alte doze vor ajunge în săptămânile următoare. Tot cu Moderna se face vaccinarea și în celelalte centre deschise luni în județul Constanța. În total, de astăzi sunt patru noi fluxuri în tot atâtea localități.

Avem centre de astăzi funcționale la Techirghiol, Cogealac, Eforie Nord și în Năvodari”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Luni, în județ au fost raportate 164 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Municipiul Constanța este în scenariul roșu încă de săptămâna trecută din cauza numărului mare de îmbolnăviri, cu o rată de incidență de 4,27 cazuri la mia de locuitori. În județ, s-a atins o rată a infectărilor de 2,74 la mie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233