dobroge.tv

Live

Platforma de programare la vaccin are probleme de funcționare. Valeriu Gheorghiță: Este accesată de zeci de mii de oameni

Platforma de programare la vaccin are probleme de funcționare. Valeriu Gheorghiță: Este accesată de zeci de mii de oameni
15 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat pentru Digi24 că, în ziua în care a început etapa a 3-a de vaccinare, platforma unde românii se pot programa a avut probleme tehnice și funcționează cu sincope, însă STS lucrează intens pentru remediere.

Numărul județelor fără nicio programare disponibilă sau cu doar câteva locuri a ajuns în această dimineaţă la 20, în această situație fiind și Bucureștiul. Bihor, Hunedoara, Olt, teleorman, Brăila, Tulcea, Vaslui și Harghita apar la această oră cu mai puțin de 1.000 de locuri. Cele mai multe sunt în Suceava – circa 8.300 de programări disponibile, Arad – 5.400 și Botoșani – 4.900. Platforma continuă să fie inaccesibilă pentru mulți utilizatori.

„Sunt înscrise 76.000 de persoane... Este un lucru pe care l-am anticipat... E posibil să apară întârzieri, având în vedere că se lucrează pe o platformă accesată de zeci de mii de oameni. Din acest motiv se lucrează în etape. Vă asigur că STS lucrează aproape non-stop”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Campania de vacccinare din România intră de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, care va fi deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze. În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, va începe vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja.

Pentru restul, vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului.

Autoritățile au anunțat că listele de așteptare se vor deschide succesiv, pe județe (luate în ordine alfabetică), începând cu dimineața zilei de 15 martie 2021, ora 09:00. Vor fi trei intervale orare pentru deschiderea listelor. Bucureștiul figurează în ultimul dintre ele.

Autoritățile atenționează însă că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare

9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna.

11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova.

13:00-15:00Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursă foto: gov.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233