dobroge.tv

Live

JUDEȚUL CONSTANȚA. Eveniment militar la Mangalia: 86 de soldați profesioniști au depus jurământul

JUDEȚUL CONSTANȚA. Eveniment militar la Mangalia: 86 de soldați profesioniști au depus jurământul
12 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a efectuat vineri, 12 martie, o vizită de lucru în garnizoana Mangalia, unde a participat la festivitatea de depunere a Jurământului Militar de către 86 de soldaţi profesioniști, organizată la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia.

Cu același prilej, a fost citit și ordinul șefului Statului Major al Apărării privind numirea noului comandant al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, comandorul Neculai Tătaru, după care contraamiralul Panait i-a înmânat comandorului Tătaru drapelul de luptă al unității, în prezența comandanților de unități și mari unități din Forțele Navale.

La finalul activității, șeful Statului Major al Forțelor Navale a înmânat certificatele de absolvire a cursului de perfecționare profesională maiștrilor militari clasa a II-a absolveți ai acestei forme de pregătire.

Pe parcursul vizitei de lucru, contraamiralul Panait a inspectat unitățile Forțelor Navale dislocate în garnizoana Mangalia, iar la cercul militar s-a întâlnit cu un grup de rezerviști și cu pictorul marinar Alexandru Ghinea.

Comandorul Neculai TĂTARU, noul comandant al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, este absolvent al Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Marină Militară, Secția Navigație (1996). Și-a început cariera pe funcția de ofițer secund la un remorcher maritim din structura Secției 335 Logistice Mangalia, după care, în perioada 2000-2003, a îndeplinit succesiv de comandant unitate de luptă navigație și comandant serviciu de luptă la nava-școală 281 „Constanța”, iar în perioada 2004-2012 și-a desfășurat activitatea în calitate de asistent universitar, ulterior, lector universitar/ șef lucrări și instructor superior la Catedra Științe Nautice a Facultății de Marină Militară de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

În perioada 2012-2018, a fost comandant-secund al navei-școală „Mircea”, după care a fost numit șef birou în cadrul Secției de planificare și conducere informații la Componenta Operațională Navală, funcție pe care a îndeplinit-o până la numirea la conducerea Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia.


Sursă foto: Forțele Navale Române

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233