dobroge.tv

Live

Un an de la primul caz de COVID-19 în Constanța: de atunci, peste 33.000 de constănțeni s-au îmbolnăvit și 850 au murit

11 martie 2021
Publicitate

Pe 11 martie 2020 era anunțat primul caz de COVID-19 în județul nostru. Un asistent-șef de la Spitalul Județean de Urgență din Constanța a fost primul pacient infectat cu SARS-CoV-2. De atunci, peste 33 de mii de constănțeni au contractat virusul, iar aproximativ 850 dintre aceștia au murit.

Avem primul caz confirmat în județul Constanța, este vorba de un pacient de 52 de ani”, a declarat George Niculescu, fostul prefect al județului Constanța, la data de 11.02.2020.

În plină pandemie de COVID-19, inevitabilul s-a produs și în Constanța pe 11 martie 2020. Iar vestea că primul pacient confirmat cu noul coronavirus era asistent medical șef la o secție a Spitalului Județean Constanța a adus temeri în rândul autorităților și personalului medical.

Potrivit informațiilor noastre, se fac externări masive de la toate secțiile unității medicale, iar în spital rămân doar cazurile urgente”, spunea reporterul Dobrogea TV la 12.02.2020.

Pe repede-nainte, responsabilii au fost nevoiți să vină cu soluții. Program de muncă diminuat la anumite instituții, dezinfectări serioase și testări, inclusiv la Spitalul Județean.

Să luăm teste la Spitalul Județean, să facem și noi aceste teste COVID”, a declarat Horia Țutuianu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, la 11.02.2020.

De atunci, de la o zi la alta numărul constănțenilor infectați a crescut considerabil. Rând pe rând, spitalele s-au umplut, iar restricțiile și-au făcut loc. Viețile oamenilor au fost puternic date peste cap. Fiecare, în parte, a trebuit să se adapteze.

A fost o perioadă grea pentru toată lumea, consider. Și din punct de vedere economic, social. Și a afectat și copiii, educația. Dar, vom vedea ce se va întâmpla. Acum tot crește numărul de cazuri, se tot discută de valul trei. Vom trăi și vom vedea ce se întâmplă”, spune un constănțean.

Reporter: V-a fost teamă prima oară când ați aflat?

Constănțean: Da, și acum îmi este teamă.

Serviciu, casă, nu tu vizită”, spune o constănțeancă.

La un an de la depistarea primului caz de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în județ, peste 33 de mii 400 de persoane au fost confirmate în Constanța, iar numărul celor decedați a trecut de 800. Vestea bună vine de la vaccinurile împotriva COVID-19. Deja, peste 1 milion două sute de mii de români s-au imunizat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233